RSS

Suprarealism cu masina, in Romania

Florin a dat un indemn catre exemple de intamplari iritante din traficul autohton. Ca sa degajam putin atmosfera inainte de acestea, eu as vrea totusi sa ne povestim intai cele mai bizare sau suprarealiste patanii din complexul peisaj rutier romanesc.

Inainte sa incep cu intamplarea, nu pot rezista impulsului sa va explic plasamentul meu de atunci in atotcuprinzatoarea tagma a soferilor.
In vara lui 2007 am trait, ca niciodata in viata mea, cinci saptamani intense de condus asiduu prin Cluj. A fost o perioada in care datorita experientei mele, masinii de o calitate foarte discutabila (Ford Escort 1989 cu toba sparta), a infrastructurii rutiere indoielnice, a unor politisti paradoxali si a obiceiurilor partenerilor de trafic - soferitul mi-a intrebuintat serios timpul. Griji, enervari, satisfactii marunte dar inutile, furii, nedumeriri, etc. - din cauza implicarii in trafic am trait cu intensitate un curcubeu de emotii negative. Nu vreau sa omit si avantajele: experienta in trafic si deplasarea in timp mai scurt de la A la B (desi daca pun parcatul, se cam subrezeste ideea) . Dar vom continua altadata pe subiectul bicicleta vs. masina in oras.

Povestea mea:

Intr-o dimineata ajung cu masina la serviciu si intru intr-o parcare din apropiere. Zaresc spatiul liber din fata unui Logan si incep sa virez increzator la stanga. Desi cam adormit, eram sigur ca masina intra lejer. Eram si grabit, pe deasupra, asa ca din momentul in care bara din fata incepe sa atinga masca Loganului, fluxul gandurilor mele decurge cam asa:
...nu se intampla nimic...visez eu ca s-au atins masinile...totusi s-au atins da hai ca mai virez un pic si parchez normal...incepe sa scartaie dar mai am un pic si trec ma grabesc ce dracu!...inca un pic...(putin mai tarziu)...hai ca n-a fost chiar asa rau in cel mai rau caz putina vopsea dusa...Cacat! hai sa ma car dracului...
Rezultatul a fost o zgarietura evidenta, de vreo 20 de centimetri, pe masca Loganului, banuiala unei indoituri si coltul julit al barei mele.

Din nefericire, ma opreste o duduie care striga dupa mine sa nu fug ca e vecina proprietarului de Dacie si ca suna la politie. Ma intorc transpirat si o ascult in timp ce ma indeamna sa o urmez pana la apartamentul vecinului care statea in blocul din fata noastra. Ma impac cu situatia, ma prezint la usa victimei si fac cunostinta cu sotia proprietarului careia ii explic rapid situatia si dezmint cu hotarare acuzatia de tip hit-and-run a duduiei. Doamna, calma, imi intinde telefonul dupa ce formeaza numarul sotului. Acesta imi spune ca e plecat in delegatie la Bucuresti, imi lasa numele(sa zicem - X), numarul lui de telefon mobil si ma instruieste sa ma duc la politie ca sa se faca constatarea. Nimic iesit din comun pana aici.

La politie se va petrece paradoxul.

Dupa-masa, un singur agent tanar, cu un morman de formulare tip pe birou si cu o coada de vinovati(probabil) in fata usii deschise arata foarte obosit dar trebuie totusi sa ia ferm hotararile si o face, si inca repede. Inmaneaza cereri, le studiaza pe cele completate, comenteaza si semneaza diverse hotarari. Pare un politist care chiar isi iubeste meseria si care face de toate. Intru si completez un formular, desenez masinile, in fine..explic situatia asteptandu-ma sa trimita pe cineva la locul faptei pt constatare. Agentul se uita la mine si imi spune:

"Bine, bine dar unde e domnul X, partea vatamata?"
"Pai nu e in oras."
"Pai cum nu e in oras? Pe mine nu ma intereseaza, prezentati-va cu el in 48h de la momentul accidentului. Asa spune legea! Trebuie sa fie prezenti ambii proprietari de masina."

Ii spun ca ies putin cu cererea sa-l sun pe domnul X ca sa-i transmit toate astea. Domnul X imi spune ca ala-i nebun, ca el nu poate sa vina din Bucuresti pt o zgarietura. Intru inapoi si ii spun agentului:

"X chiar nu poate sa vina din delegatie. Poate rezolvam cu sotia dansului.."
"Ce? Nu poate sa vina? Da ce, se crede deasupra legii? Poa sa fie si la mama dracului. Dati-mi formularul si vede dansul ce amenda ii trag eu daca nu vine in 48h!"

Ies din nou si ii explic din nou lui X situatia. X o ia si el razna:

"Cum? Da ala-i nebun? Ce lege? spune-mi cum il cheama ca cunosc eu oameni la politie.."
"Dar... nu pot.."
"Tampitu dracului!"
".."
"Auzi! intra si spune-i ca eu, X, il bag in PIZDA MA-SII!!"
Dupa o pauza, tot el:
"Da-i dracului de tampiti nu te mai duce cu formularul."
"Imi pare rau.."
"Bine, lasa ca nu imi mai bat capul cu cretinii astia pt o zgarietura"

------------
embe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comentarii:

Anonim spunea...

eu propun totusi sa folosim termenul romanesc: suprarealism!

Anonim spunea...

F. amuzant daca nu esti implicat :D.
Cred ca f frustrant daca ti se intampla asa ceva.
Na...asta e. Viata-i greu :)

embevolter spunea...

Am modificat.
Mersi primului anonim pt observatie. Nu mai fac, promit:)

Trimiteți un comentariu