RSS

Ferma animalelorDedic acest articol tuturor animalelor pe care le-am cunoscut. Animale-animale, nu animale-oameni. Unele dintre ele nu mai sunt, altele inca traiesc. Si ce alt mod mai potrivit de a le pastra renumele decat o lista virtuala, asemanatoare cu plachetele de marmura pe care se graveaza numele eroilor, ctitorilor sau altor personalitati? Intr-un fel sunt si ele - animalele - eroine, avand o insemnatate in memoria celor care le-au cunoscut. Le-am aranjat in functie de specie si pe cat posibil cronologic. Mi se pare ciudat, dar imi amintesc mai usor nume de cand eram mic(chiar daca erau animalele altora) decat din anii mai recenti.

Cam asa arata tabla de marmura:

Capre:
Marika si Raula

Vaci:
Viola, Florica(cel putin doua), Bumba

Cai:
Bator, Freula(Froila), Dorina, Doina, Mircea

Porci:
Mariscuta, Petricuta, Angealica, Elviruca

Oi:
Behehica si Baranjica

Magar:
Pitiu

Gaina:
Gigica

Pisici:
Pengi, Katiusha, Riti(doi), Muscan

Caini:
Turcu, Codita, Haiduc, Azor(care era o catelusa!), Fritzi, Lili, Rex(trei), Tombi, Pufi, Hera, Gruia, Bobita, Lupin

Imi cer scuze celor pe care le-am uitat!

Darie

P.S. Multumesc colegului Bogdan pentru idee si invit pe cine doreste sa completeze placheta cu numele animalelor lor sa le noteze in comentarii, urmand sa o reintregim printr-un update.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

Bogdan spunea...

Animalele sunt ca oameni, oamenii sunt ca animalele...din când în când. Spre completarea listei lui Darie o să pomenesc şi eu câteva nume de animale care mi-au marcat existenţa. Astfel, fac următoarea înşiruire:
1. Vaci: Mândraia şi Rujana. Aşa să vi le închipuiţi pe cele două - Mândraia fiind mai tânără, mai înaltă şi un pic mai rea..ca atitudine..comparativ cu Rujana. Aceasta din urmă era mai scundă, blândă şi tot timpul se scărpina de dudul din faţa casei bunicilor.
2. Cai - prin părţile noastre nu prea sunt măgari(animale). Sunt oameni care sunt măgari dar asta e o altă poveste. Probabil pentru că nu sunt măgari, oamenii au dat numele de Pitiu la cai, iepele fiind de cele mai multe ori "Stela".
3. Oile, multe şi mărunte s-au remarcat printr-un singur nume: Pamela.
4. Câinii, cei mai buni prieteni ai omului poate ar trebui puşi în capul listei. Vreo 2 "Rexy", 3 sau 4 "Dixy" şi un "Codruţ" mi-au făcut copilăria mai veselă.
În final aş dori să îi pomenesc pe: Zache-câinele, Sofi-căţeluşa, Luigi-iepurele, peştişorii Neon de la magazinul de animale dar şi pe cele câteva zeci de mii de albine fără nume de care au grijă părinţii mei.

Elvira spunea...

Super. Pisicile mele pe care le+am avut mai recent si de care imi amintesc cu regret si duiosie::Ţuţu, Codiţă, Zizi, Parastica. Amimalele pe care le-am iubit in copilaria mea...ramin acolo.

Trimiteți un comentariu