RSS

Bicycle culture

Am primit acum cateva zile un link spre site-ul acesta http://www.copenhagenize.com/. Este un blog care prezinta aspecte de zi cu zi din viata locuitorilor din Copenhaga (orasul cel mai bike-friendly din lume) si din alte orase unde oamenii au o cultura a bicicletei si a biciclitului.
Cultura bicicletei ar fi traducerea titlului. Sună forţat in romaneste, probabil pentru ca in romania lipseste cu desavarsire. Si pentru ca o poza face cat o mie de cuvinte, in poza de mai jos este ilustrata semnificatia alaturarii celor 2 cuvinte din titlu Primaria din Copenhaga a montat aceste bare pentru a ajuta biciclistii care asteapta la semafor. E un mic dataliu care arata cata atentie se da biciclistilor in alte parti ale lumii. Unii ar putea spune ca danezii sunt nebuni, ca n-au pe ce da banii, etc. dar acete mici gesturi (pe langa altele mai mari) rezolva niste probleme cu care noi ne confruntam zi de zi, si care noua ne consuma timp si energie in fiecare zi: traficul din oras, gasirea unui loc de parcare, poluarea, kilogramele in plus, etc.
Cyclingisgoodforyou este un alt blog interesant care prezinta experientele biciclistice ale contribuitorilor din 3 orase Europene: Vienna (Austria), Barcelona (Spania) si Turku (Finlanda).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comentarii:

embevolter spunea...

Eu n-am prea vazut biciclete la Barcelona dar e de citit :)

Dani spunea...

Poate nu ai avut ochi de vazut biciclete. Vezi BiCiNg http://www.bicing.com/modulos/modulos.php?TU5fSU5GT1JNQUNJT04%3D&NA%3D%3D&Nw%3D%3D
Dar cred ca nu am fost destul de explicit in ultima fraza. Cele 3 orase enumerate sunt orasele unde locuiesc contribuitorii de pe acel blog si nu sunt neaparat niste exemple de orase cu o cultura a bicicletei foarte bine dezvoltata. Un top al oraselor se gaseste aici: http://www.copenhagenize.com/2009/07/worlds-most-bicycle-friendly-cities.html

embevolter spunea...

Aaa, da. Imi amintesc de bicicletele rosii. Sunt chiar sexy. Biciclete au destule de inchiriat dar cred ca nu erau foarte multi amatori si nici conditiile de trafic fantastice (de piste nu-mi amintesc). Motorete, in schimb, pana-i lumea.

Banuiesc ca in orasele cu clima foarte prietenoasa, oamenii sunt mai inclinati sa se bage la aer, in masina sau sa isi vanture pletele pe 2 roti cu motor. Uita-te la top. Ce parere ai?

Blogu-i super, ma face sa ma visez pe tzoagla prin vreun oras nordic. Cand mergem ?

embevolter spunea...

Si la Vama Veche e cool ci bici:

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30879372&id=1179069369

Dani spunea...

:)) faina poza.
La Vama Veche s-a facut o pista de biciclete anu trecut, dar iti trebuie un ochi foarte bine format ca sa o observi sub chioscurile care vand chiciuri.

Dani spunea...

http://www.copenhagencyclechic.com/

Anonim spunea...

Mai baieti voi sunteti niste fatalai!

Dani spunea...

Mai anonimule, imi pare bine ca ti-ai facut curaj sa scrii, daca tot ne citesti asa des. Din pacate arugumentele la comentariul tau lipsesc cu desavarsire si nu pot sa-mi dau seama la ce anume faci referire.
Hai, curaj, scrie ce ai pe suflet, primul pas a fost mai greu.

Anonim spunea...

Mai Dani, scopul blogului e admirabil, sublim, putem zice, dar lipseste cu desavarsire.

Dani spunea...

Anonimule, titlul blogului este "Intre prieteni... despre orice". Din cauza cuvantului "prieteni" iti scapa tie scopul. Tu nu prea te incadrezi in categoria asta.

Trimiteți un comentariu