RSS

Eu cu cine votez?

Mai sunt cateva zile pana la primul tur al alegerilor prezidentiale. Dezbaterile devin din ce in ce mai acute, candidatii isi joaca ultimele carti inainte de ziua Z.

Cum vad eu candidatii(in ordinea din sondaje):

Traian Basescu: am crezut in el in 2004, insa acum parca imi e rusine ca nu am reusit sa ii vad firea mincinoasa. Episoadele cu retragerea lui Stolojan, a jurnalistilor "rapiti" din Irak, a fugii lui Haissam, care se dadea bolnav prin spitale sunt suficiente ca sa ma determine sa renunt definitiv la a-i acorda incredere lui si partidului sau. Nu mai pun la socoteala incapatanarea cu numirea unui premier agreat de majoritate, fapt pt care FMI a amanat transa de imprumut ce trebuia acordata Romaniei.

Mircea Geoana: l-am vazut tot timpul destul de sters, cu o personalitate slaba. Om bun pentru munca, dar fara calitatile necesare unui lider adevarat. Il recomanda totusi experienta de ambasador in SUA, moderatie in declaratii, diplomatie. E tras in jos de unii membri ai partidului sau, din dezgust pentru care in 2004 a fost votat ca alternativa Basescu. Daca o sa intre in turul 2 cu Basescu o sa il votez.

Crin Antonescu: s-a aflat oarecum in umbra pana acum, neremarcandu-se in mod deosebit. Are, cred eu, cel mai bun discurs dintre candidati. Are avantajul de a nu fi fost implicat in afaceri dubioase si nu poate fi atacat. Un punct slab ar fi absentele dese din parlament. Cat despre viata lui personala, acuzele aduse de Basescu sunt de cel mai jos nivel. Dupa moartea sotiei si-a crescut copilul singur, locuind impreuna cu soacra. Il votez in turul 1.

Sorin Oprescu: candidatul inutil. As face pariu ca a fost impulsionat de Basescu sa candideze, pentru a lua din voturile lui Geoana. Altfel e de neinteles candidatura lui.

C.V. Tudor: candideaza ca sa nu fie uitat. Plaja lui de votanti isi doreste inca sa il vada pe lista, sunt curios cui va da voturile in turul 2. Dar parca nu lui Basescu.

Mai sunt si alti candidati, daca se mai face vreunul remarcat, va rog sa scrieti.

In concluzie, cred ca va castiga cel care intra in turul 2 impotriva lui Basescu.

Darie

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

19 comentarii:

Dani spunea...

In primul rand as vrea sa prezint 2 candidati care i-am remarcat eu:
1. Remus Cernea - l-as descrie cu versurile "Nu conteaza cāt de lung am parul. Important e cāt si cum gāndesc." Pare un om capabil si militeaza "împotriva discriminării bazate pe credinţă sau religie". Din pacate nu prea are sustinere politica si nici expunere la electorat.
2. Eduard Manole - a candidat si in 2000 si l-am votat fiind un tanar om de afaceri care promitea altceva. Din programul lui de acum as mentiona ca vrea sa transforme Romania in paradis fiscal
Revenind la principalii candidati, o sa-l votez pe Crin Antonescu in primul tur si sper si in cel de-al doilea. Pe Basescu nu mai pot sa-l votez dupa "chestiunile" eba si Udrea iar Geoana reprezinta puterea din 2000-2004 (iliescu, nastase, etc) din cauza careia l-am ales pe base.
P.S. La referendum o sa votez pentru reducerea numarului de parlamentari.

embevolter spunea...

@Dani - Un presedinte are totusi nevoie de experienta politica. Ar fi ridicol sa fim reprezentati de niste anonimi cu un CV nul pt functia pe care o ravnesc. Sunt sigur ca ei candideaza pt imagine si e posibil sa aiba de castigat in urma campaniei.
Remus Cernea sustine ca a refuzat sa isi primeasca diploma de filosof si din declaratia de avere reiese ca e sarac lipit pamantului (http://www.bec2009p.ro/Documente%20PDF/Declaratii%20de%20avere%20si%20interese/Cernea%20Remus%20Florinel.pdf). Daca nu va deranjati, zice ca e rupt in buzunare. Ori din cauza asta poarta acelasi tricou cu Pink Floyd, ori o fi vreun anarhist(verde).
Eduard Manole - paradis fiscal ? Iesim din UE, il bagam pe Basescu la puscarie, dizolvam parlamentul, alegem verzi si oameni cu demnitate nationala. Sau cum ? Si dupa aia ne aliniem cu Liechtenstein, Andorra sau Insulele Comore in topul paradisului pe pamant.

embevolter spunea...

Pt presedintie cred ca totul se reduce la Basescu, Crin si Geoana.
offf..PSD. nu mai discut despre partidul asta odios.
Urmatorul meu comentariu va fi despre Basescu vs Antonescu.
Pana atunci, vreau doar sa spun ca cred in existenta securistilor care controleaza subterane importante si a mogulilor care vor sa acapareze bani si putere. Ce se intampla in presa noastra este oribil, nu vi se pare? Este de bun simt observatia ca Antena3 si Realitatea au abdicat de la orice deontologie si cauta sa manipuleze pt interesele sefilor lor. E fiere si puroi impotriva lui Basescu si asta se intampla de cativa ani. E atata de evidenta campania asta incat iti dai seama ca oamenii aia si-ar vinde copiii ca sa-l infunde pe Basescu. Basescu despre sotia lui Antonescu- hai sa nu interpretam cum ne imping unii sa o facem; omar h., armamentul lui fratesu - sunt tot felul de speculatii. Vorbim mai incolo. Basescu vs Crin zic eu.

Dan S. spunea...

@Darie - In principiu sunt de acord cu tine. Voturile lui Vadim merg la Geoana. Si la fel, in primul tur il votez pe Crin, si in al doilea pe Crin (sper) sau pe Geoana. Nu cred ca avem sansa sa alegem in turul doi intre Crin si Geoana.
Raportandu-ma strict la Geoana, il votez cu un sfert de mana. Raportandu-ma la basescu, il votez pe Geoana cu 2 maini. Duelul din turul doi, daca se vor regasi Antonescu cu basescu, il are ca si castigator sigur 100% pe primul dintre ei. Daca iese Geoana, lupta e mai acerba, zic eu.
@Dani - Remus Cernea, bietul, nu stie ce sa faca ca sa fie bagat in seama. E baiat inteligent, educat, cult, dar, unu la mana: nu poti vota un candidat care INCA locuieste cu parintii, si doi: m-a dezamagit cand a declarat ca-si da foc :))
Nu votez referendumul din simplul fapt 1. ca nu-i vad rostul. 2.Nu poti reduce numarul de parlamentari intr-o tara unde coruptia si prostitutia politica e pe val! Oricum, daca se valideaza, urmeaza schimbarea constitutiei si, logic, un alt referendum. Adica fas! Nu referendumul acesta era primul pas in demersul modificarii structurii parlamentului. basescu si-a creat un avantaj cu acest referendum si un motiv in plus sa cheltuie banul public fara numar, fara numar.

@embe - un singur 'comentariu': facand abstractie de persoana mea, nu am cum sa comentez afirmatiile unuia care ne considera retardati. Manipulati. De moguli. De oricine. Nu gandim "cum ne imping unii sa o facem". Ca nu suntem bolovani. Si vedem/auzim, ca nu suntem orbi/surzi. P semne, 'tot ce e la TV e doar manipulare. De fapt, e un atac al clonelor, de fapt nu sunt basescu , boc, udrea, cei ce apar la tv, sunt niste copii fidele, care citesc doar prompterele mogulilor pentru a manipula poporul.'
Revenind la mine: asistand la confruntarea de sambata dintre Crin si basescu, am remarcat LIVE acel atac marsav la persoana. Si abia apoi au remarcat si mogulii, spaland creierii prostimii!
Numai bine!

embevolter spunea...

@Dan - n-am folosit cuvantul retardat. Daca nu cadem de acord cu comunistii si mogulii ramanem fiecare la parerile noastre. Asta este.
Basescu a afirmat dupa aia ca nu se referea la sotia lui Antonescu. Punct. Poti sa analizezi cum vrei de aici incolo dar cadem in derizoriu. Vin si televiziunile si spun uaaa.. uite ce marsavii a mai spus necioplitul asta si stirea dureaza pana ne saturam de viata. In loc sa se ocupe de probleme mai importante, unii il improasca pe basescu pt sensul unei fraze.

Mie nu imi place de Basescu, e slab in afaceri externe si firea autoritara il face sa piarda oameni capabili din jur. Dar din nefericire, ca de fiecare data, aleg ce cred ca e mai putin manjit de coruptie. Nu si-a respectat multe promisiuni Basescu si, cel mai grav, a facut greseala cu salariile profesorilor. Singurul lucru care ma face sa cred ca as putea sa-l aleg este zgomotul: apar oameni corupti si hrapareti inciuperciti(ca ciup. dupa..) peste tot si il fac dictator. Eu o regret pe Macovei (inlaturata obscur de PNL - care lupta pt justitie) si cred in cativa oameni de la PDL (si PNL) care mi-au transmis incredere(Cristian Preda, Sever Voinescu, Daniel Daianu).
Daca va iesi Geoana, lucrurile se vor linisti, si Romania va continua sa fie mulsa fara probleme ca pe vremea lui Iliescu.
De Crin mai incolo :) Ideea e ca nu sunt hotarat.

Dani spunea...

I-am prezentat pe Cernea si pe Manole pentru a va arata ca exista alternative.
Da eMBe, presa desfasoara o campanie impotriva lui Basescu dar vezi cazurile eba, udrea riti-piti si spune-mi daca is speculatii.
Basescu vs Crin in turul 2, nu stiu. Tu nu ai fost in tara (si aici ma refer la orase medii si mici, la mediul rurarl) ca sa vezi toti stalpii inrositi de PSD, unde chiar se cumpara un vot cu o galeata rosie plina cu aer. Problema este ca acesti oameni o sa mearga la vot si o sa-l voteze pe iliescu, dar cei din marile orase, care se declara scarbiti de politica nu merg, si dupa se plang ca ii reprezinta eba, vadim si becali, si ca oamenii is prosti ca voteaza.

Dan S. spunea...

Am niste remarci, ultimele:
1. ce scriu eu, si ce inteleg unii. slaba analiza embe..parerea mea. Si cu respect iti zic!
2. basescu nu a afirmat ca nu se referea la sotia lui Crin, a afirmat ca NU STIA de sotia lui Crin. :))
3. ca veni vorba de macovei. Scurt istoric: toata lumea stie de mafia din Craiova, si de mafiotul Solomon. Acuma, cei care nu sunt informati, cei care nu merg prin astfel de orase nu se lovesc de problemele societatii, unele nefiind la vedere. Si mai ales, sincer vorbind, ignoranta ne cam caracterizeaza: mie sa-mi fie bine, eu sa fiu sanatos. Restul e can-can.
Revenind, acest solomon a definit democratia astfel: daca mai vrei sa locuiesti in romania, trebuie sa-ti schimbi atitudinea!!! Iar boc, macovei, flutur, stolojan, basescu etc aplaudau si radeau! Asta e democratia lor MB! A fost vorba de un cetatean al tarii, oricare ar fi el (aici era vorba de Dinescu). Daca e atat de justitiara aceasta macovei, trebuia sa ia microfonul si sa spuna ca acest solomon s-a entuziasmat prea mult, samd.
3. Ce greseala a fost cu profesorii? Pentru ca basescu e singurul presedinte care si-a batut joc pe fata de aceasta categorie profesionala, a ras de ei, intreband o profesoara cat castiga pe ora (adica, fatoo, taci drq din gura, ca ai un salar prea mare!!)!! Nu stau sa MAI dezvolt ce inseamna acesta intrebare, considerand ca am de-a face cu oameni inteligenti, capabili sa analizeze curat astfel de afirmatii!
4. ar mai fi multeee alte argumente care il descalifica pe acest ceau(ba)sescu, gen atitudini din gasca: udrea, ridzi, c. avramescu, berceanu, videanu, boc !

Dan S. spunea...

@Dani - nu ai dreptate, TOATE sunt speculatii. E doar manipulare. Toate sunt minciuni!

Anonim spunea...

incercati testul asta ( pentru mine a fost cel putin surprinzator-la polul opus chiar)

http://www.evz.ro/alege-ti-presedintele/index.html

Anda

embevolter spunea...

@Dani - Ridzi e cercetata penal si e foarte bine, cu Udrea nu prea inteleg ce se intampla fiindca e extrem de atacata (vezi unii ziaristi integri (CTP) care se intreaba acelasi lucru). EBA a fost votata, desi nu merita sa ajunga in PE. Si in PDL exista zoaie, e clar. Dar spune-mi un partid unde nu exista. Te rog fara verzi fiindca sunt nesemnificativi (cel putin acum).

@Dan - populismul e la max in campania electorala.

Dar nu inteleg de unde atata fiere peste tot. Televiziunile cred ca provoaca si ele. Ar fi fain ca macar noi sa discutam constructiv(hehe poiana lui Iocan) pe subiectul asta. Mie imi plac cel mai mult analizele lui Dan Tapalaga de pe hotnews.ro .
Cum spunea Darie, Antonescu are o prezenta redusa in parlamentul Romaniei si e mai echilibrat decat Basescu. Din pacate nici el nu vorbeste limbi straine si pe plan extern am presimtirea ca nu e pasabil. Inca nu m-a convins. Dar ii mai studiez platforma electorala.

Tu ce mai spui dl Darie ?
Laci, tu cum vezi politica pe ultima suta de metri?

jumpy spunea...

Am asteptat cu mare interes confruntarea care ar fi trebuit sa aiba loc aseara intre principalii candidati la presedentie, ca sa pot sa iau o decizie finala unde se va duce votulmeu.

In primul rand va spun sincer ca nu mi se pare normal sa le fie unora puse piedici si altora nu..

Daca tot s-a vrut o confruntare publica acum inainte de turul 1, ar fi trebuit sa fie chemati toti candidatii.. Logic vorbind, in turul I, se porneste cu aceleasi sanse, indiferent de numele fiecaruia(poate un mic avantaj pentru cel ce organizeaza alegerile :D)

In legatura cu Base, sunt intru totul de acord cu Darie, Dan si cei care l-au contestat, pentru ca tot ce face el este un circ ieftin, si fraierii care au de suferit suntem tot noi.

Dani ziceai de PSD ca a inrosit orasele mici si a mintit populatia; totusi sa nu uitam ce face basescu. Ti-au batut la usa trimisii marinarului, sau nu au ajuns inka?

Am ajuns sa votam din nou intre 2 comunisti si un om "nemanjit" cum isi zice el, un om cu trecut curat... Nu zic ca nu ar fi asa, dar totusi are in spate un partid care a fost 4 ani la guvernare si care a mintit si el la randul lui populatia. Ar fi fost nemanjit daca ar fi fost independent.

Geoana pare sa fie cel mai diplomat dintre toti, vorba lui Darie, si daca nu ar avea in spatele lui pe Iliescu si pe Hrebenciuc, probabil ar fi avut mult mai mult in sondaje.

Nu pot sa nu ii transmit lui MB ca viata privita din afara mizeriei pare mult mai roz decat e in realitate ;). Si ca o paranteza, marinarul chiar a facut gestul ala de cea mai joasa speta cu sotia lui Antonescu. Si nu a terbuit sa fiu mogul sa inteleg asta ;)

In primul tur il votez pe Constantin Ninel Potârcă pentru ca nu pot alege intre Crin si Geoana, apoi in turul doi pe Geoana :D


Putzin i-a mai ramas, putzin de tot... :D

Dani spunea...

Un interviu interesant al domnului Neagu Djuvara legat de politica din Romania:
http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/876439/NEAGU-DJUVARA-Votul-e-o-datorie-nationala

Anonim spunea...

In primul tur voi vota cu Antonescu, un vot poate sentimental pentru ca traiesc/incerc sa traiesc dupa pricipiile liberale...pe undeva cred ca voi vota "raul mai mic", desi as fi vrut sa pun stampila cu multa convingere pe unul dintre candidati.

In turul doi, cel mai probabil, nu voi merge la vot: nu voi gira clica psd-ista si nici pe cea pd-l-ista. De fapt tot aia e: ori psd ori pd-l, tot fsn votezi.

Anonim spunea...

Sa traiesti..cum votezi... :D

Anonim spunea...

Pai cred ca asta-i cel mai greu: sa traiesti liber :)

embevolter spunea...

uite un post pe forumul hotnews care aduce argumente pro-basescu: http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=4942 . Tind sa fiu de acord cu majoritatea argumentelor.
Fiindca il votati pe Crin Antonescu in turul I. Imi puteti spune de ce ? Lasand la o parte atacurile la contracandidati, ma refer la argumente legate de planul lui electoral.
Mersi.

Anonim spunea...

Eu o sa votez cu Basescu si primul tur si in al 2-lea. O sa votez si la referendum pt miscorarea nr. de parlamentari.
De PSD nici nu vreau sa aud si Crin nu-mi inspira absolut nimic.
In plus ma intriga de ce e atat de atacat Basescu pe toate canalele si toate ziarele. Inseamna ca supara pe cineva important si cu putere, deci concluzia mea e simpla: il votez pe el.

Anonim spunea...

NU il votez pe Basescu, desi l-am votat in 2004.

De ce consider ca Basescu nu este un bun presedinte:
- nu stie sa colaborezeze cu nimeni (avem exemplul Tariceanu si Geoana);
- isi depaseste atributiunile;
- doreste sporirea atributiunilor Presedentiei, inacceptabil din punctul meu de vedere, atributiunile actuale ar trebui restranse;
- pregatirea lui profesionala, capitan de vas, ii afecteaza grav judecata: ca presedinte al unei tari, nu comanzi tuturor ce si cum sa faca, dimpotriva trebuie sa te consulti cu toata lumea, sa gasesti solutii de compromis, deoarece esti presedintele tuturor romanilor nu doar al votantilor tai si al votantilor PD-L; cred ca asta e meteahna lui cea mai mare, lipsa de diplomatie, aroganta dictatoriala, incapatanarea si mintea lui obtuza ne tin fara guvern.

Crin nu e nici el fara defecte: putin increzut, tendinte narcisiste si un pic sters. Cu toate astea il consider cel mai potrivit dintre cei 3, desi indiscutabil are cateva minusuri. Din punct de vedere ideologic prefer un presedinte care sa mearga pe relaxare fiscala, scaderea cotei unice, descentralizare, asadar nici intr-un caz nu pot accepta programul PSD.

Argumentul "Basescu este atacat pe toate canalele media, deci supara pe cine nu trebuie", mi se pare infantil: de ce sa nu-l votam atunci pe C.V. Tudor, ca doar el e tot timpul atacat. Bineinteles ca mass-media nu este impartiala. Ar trebui, dar nu este, insa eu cred ca lucrurile ar trebui judecate fara sa tinem cont de atitudinea jurnalistilor vizavi de un candidat sau altul. In plus, nu cititi un singur ziar sau doar articolele publicate de un anumit jurnalist.

Duminica, toata lumea la vot! :)

Anonim spunea...

"Stiu ce ati vorbit la telefon!!!" - extras din discursul marinarului de la confruntarea in trei... Penibil si groaznic in acelasi timp!!!

Asta spune tot

Trimiteți un comentariu