RSS

Despre CTP si despre dreptul de vot



Dupa comentariul lui Dan S. din postul anterior am inceput sa scriu un raspuns dar cum s-a lungit prea tare si e cum e despre cateva idei care ma interesaza, ma gandeam sa public primul meu articol dupa prea multa vreme. As fi vrut sa scriu pe teme care pot fi mai palpitante, cum ar fi entomofagia, dar promit ca asa s-a nimerit. O sa impart articolul in doua teme - una mai putin importanta si cealalta foarte importanta:

1) CTP:

Eu cred ca CTP se foloseste de orice conflict si orice slabiciune, mai degraba ca sa se promoveze pe el insusi (nu citeste nimeni Gandul, iar el e marele gazetar care apare peste tot la TV), decat sa ne explice cruda realitate. Din 2009 mi-am schimbat destul parerea despre integritatea lui. Nu c-ar fi corupt, despre tipul asta de integritate imi mentin parerea. Acuma doar cred ca e ridicol ca jurnalist. Iti amintesti de CTP, propunand ceva constructiv, explicand rational cum functioneaza ceva? Eu nu. 

Pt CTP vina altcuiva e ca vitaminele, zice si Iulian Comanescu si sunt de acord cu el. Fiti atent cat de incrancenat si agresiv e impotriva tuturor. Ca lumea sa-l asculte tre sa fie neaparat violent ("Nuti nu e curva", etc). Comanescu mai explica de ce are nevoie de un accesoriu: dupa Dacie, vestuta de fâș, acuma ochelarii de culoarea semnalizatorului - tip Bono.




2) Drepturi si realitate:

Dane, nu inteleg de ce n-ar trebui sa voteze emigrantii romani. Sunt destul de folositori pt economie cand trimit bani. In plus, majoritatea muncesc afara pentru ca la un moment dat sa se intoarca mai prosperi acasa.

Pe deasupra, faptul ca un cetatean roman nu e in in interiorul unei tari nu inseamna neaparat ca e mai deconectat de realitatile ei. Putini romani au vreo relatie directa cu cei care iau intr-adevar decizii (probabil multi dintre ei sunt corupti), dar majoritatea romanilor isi formeaza opiniile dupa ce vad la tv (as fi vrut sa zic dupa ce citesc in ziare sau pe net). Daca imi spui ca televiziunile fac un serviciu jurnalistic decent, n-are rost sa mai vorbim.

Fiecare isi construieste o imagine a realitatii si din asta isi face pareri (inclusiv in politica). Se bazeaza pe informatiile pe care le obtine de la alti oameni care stiu ceva in plus, din presa, scoli, etc. E clar ca oamenii fara educatie au posibilitati foarte reduse sa isi faca o imagine cat de cat conforma cu realitatea. Castiga mai degraba manipulatorii aici. Cred (cum crede si Dani) ca ai nevoie cel putin de o educatie minima ca sa faci o alegere decenta. Ca nu prea ai de unde alege e alta poveste.

Da vorba aia din Filantropica: "viata e complexa si are diverse aspecte"(sau ceva de genul asta). E foarte complexa "viata" asta. Atata de complexa incat nimeni nu poate avea intotdeauna dreptate. De-aia oamenii folosesc pareri si e normal fiindca nimeni nu comunica doar cu adevaruri absolute. De multe ori lumea (mai ales cea needucata) ramane la aceleasi pareri si aceleasi pareri pentru ca refuza sa se educe (prin educatie esti introdus intr-o multime de multe alte pareri). Asa o fi mai confortabil si de-aia e si religia atata de importanta pentru unii, pentru ca se repeta aceleasi pareri care nu pot fi contestate. Dar nu intru acolo. Vreau doar sa spun ca opiniile noastre ar trebui sa evolueze in acelasi timp cu educatia. Asa ca-i ok sa-ti mai schimbi parerea din cand in cand.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

electrician spunea...

parerea mea este ca e o prostie sau nu voteze cei din afara, dar singura problema ar fi sa fie verificate la sange voturile sa nu se schimbe de la ei si pana in tara, ca na e drumul lung si nu se stie

Adi spunea...

Oricum ar face, e un om destept.

Trimiteți un comentariu