RSS

Ce ai face inainte de ... ?

Inspirat de initiativa din imaginea de mai jos(click aici pentru detalii) ridic la fileu un subiect dificil.

Ce ne dorim sa realizam inainte de a muri? Trebuie sa fie ceva nici foarte idealist, pentru ca atunci sansele de realizare sunt minime si practic isi pierde valoarea ca dorinta, dar nici ceva relativ usor de indeplinit.

Cand m-am gandit care ar fi pentru mine dorinta, m-a dus mintea in doua directii: la cat de repede trece vremea(aparent la varsta asta ar trebui sa ai timp pentru multe), deci nu stii de fapt daca te poti incadra si in al doilea rand ca actionand in directia dorintei ar insemna sa fac niste schimbari destul de serioase.

Dupa un pic de meditatie(nu prea multa, ca trebuie sa fie ceva cat mai personal) m-am hotarat- as vrea sa fac oameni fericiti. Am inteles ca asta suna bine, dar e prea vag. Prin urmare detaliez putin. Tot ce intreprind ar trebui sa aiba un scop bun, la fel si mijloacele folosite. Nu trebuie neaparat lucruri mari, fericirea e un sentiment destul de trecator, asadar vorbim de niste momente de fericire. Si din astea cred ca putem sa gasim: de la a multumi cuiva pentru ca iti face un favor in trafic cand nu ai prioritate, la a vizita pe cineva drag pe care nu l-ai vazut demult sau a spune o vorba buna cuiva care nu se asteapta la asta.
Asta e planul, urati-mi succes!

Darie
P.S. Comentariile despre asta sau alte dorinte sunt binevenite!
Conexiuni cu articole mai vechi pe teme similare:
http://za-fish.blogspot.com/2009/01/things-to-do-before-you-die.html
http://za-fish.blogspot.com/2009/01/din-nou-in-ziua-cartitei.html
http://za-fish.blogspot.com/2008/11/cum-iesim-din-ziua-cartitei.html

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comentarii:

Manu spunea...

Darie draga, din partea mea - all fingers crossed. As avea ceva de adaugat insa: a face pe altii fericiti presupune ca tu insuti sa fii fericit. Si asta e partea cu adevarat grea. :)

Florin L spunea...

Darie, ai lovit aici cu un subiect mult prea dur, dar cred ca pentru majoritatea fericirea are pasi clari: un job de la bun in sus/ casatorie/ urmasi / concedii / auto bunicel in garaj /...., pentru o minoriate in schimb e greu sa se hotarasca ce sa realizeze in viata inainte de intalnirea cu Sf. Petru sau ce-i face pe ei fericiti. Reperele-s pierdute oricum...

F.

Dani spunea...

O intrebare foarte grea pentru ca, in afara de ciobanul din miorita, nimeni nu e pregatit sa moara. Ne putem gandi la diferite realizari, cum is cele din articolul citat de tine, dar adevarul e ca omul tot timpul vrea mai mult si e greu sa spui cu adevarat: "gata, acum pot sa mor". Intrebarea e echivalenta cu "Ce vrei sa faci in viata, care-i scopul tau?"
Daca as stii ca o sa mor peste o sapt/luna/an cred ca as face ceva mai egoist :)

Anonim spunea...

M-am gandit la tema asta o vreme - mai demult, pe cand eram in cautarea "sensului vietii" :) Si am ajuns la urmatoarea concluzie: suntem si vom ramane, pentru noi si pentru ceilalti, ceea ce am trait. Suntem si vom ramane totalitatea amintirilor, experientelor, trairilor noastre.

Asa ca atunci cand va fi momentul retrospectivei, vreau sa am multe povesti de spus, multe poze de aratat, multe sentimente de descris.

Ionu

Florin L spunea...

Frumos formulat Ionu, spor la strans ... povesti de spus, multe poze de aratat, multe sentimente de descris.

Trimiteți un comentariu