RSS

merită aniversarea?

În mai am aniversarea de 10 ani de la absolvirea liceului. Unii dintre voi aveți întalnirea tot anul ăsta. Nu știu ce planuri aveți voi, dar eu nu as vrea sa particip la un banchet care il copiaza pe cel care a avut loc cu 10 ani inainte. Printre organizatori sunt persoane de care nu îmi amintesc nimic deși am aflat numele lor și am acces la pozele lor pe Facebook. Mai jos, textul pe care l-am trimis unor colegi. Voi ce spuneti?


Dar hai să n-o tot întorc ca la Ploiești(!?) și să trec direct la subiect.

Tre să vă mărturisesc că înainte să văd discuțiile de pe grupul dedicat întâlnirii, aveam rețineri. Acum, că trebuie să iau o decizie repede si cum situația se dovedeste a fi de fapt diferită de cum mi-o imaginasem, simt că reținerile îmi cresc. Înainte, mă gândeam că după 10 ani în care n-am văzut mulți dintre colegi, o să avem puține lucruri interesante de împărtășit. Dacă am fost interesați de niște legături cu colegii de liceu, de orice intensitate (cu Ralu, Alex și Floricica mă mai văd, pe Meda o am pe FB si mai schimbăm câte un mesaj, pe Adina o am pe FB dar nu schimbăm mesaje, etc), deja le-am creat. Rămăsesem totuși cu curiozitatea pentru destinele colegilor si imaginea unei seri plăcute de vară, o bere pe o terasă, cu amintiri din liceu, pe lângă simbolismul evenimentului.

Acum să vă explic de unde reținerile crescânde.

In primul rând este faptul că la întâlnirea asta participă o generație întreagă. Toate clasele Papiului se reunesc de parcă înainte exista vreo conexiune importantă între clasele A, B, C, D, ..., G (care însumeaza mulți oameni) si cancelaria liceului, diriginți, (mai știi?) directori. Acum trebuie să ne întâlnim cu toții și daca nu reînnoim conexiunea pentru o zi, trebuie să ne amintim cu emotie de ea. Eu îmi imaginam o reuniune liniștită, doar cu clasa noastră și cu dirigul. Dar văzând cu câtă hotărâre au luat unii problema in mâini, am impresia că asta e cutuma.

Apoi nu îmi imaginam că se va pune la cale o reeditare a banchetului de a XII-a, cu meniu prestabilit, DJ, poze cu păsărica, înregistrare video și fețe de masă făcute la comandă. Care-i șpilul? Tre să ne punem și costumele de bal? Poate tre să ne așteptăm la bocete de final și la vreunul care sparge sticle de bere, dărâmat de gandul că ne vom despărți încă o dată după 10 ani?(*) Nu am înțeles dacă sunt invitați și profi dar nu pot să nu-mi imaginez cum fetele noastre l-ar invita la dans pe Barni iar băieții pe Zirbo(**), pe 'bluesurile' lui DJ Raul Hațegan. Și mă întorc acum la prima idee: who the fuck is Raul Hațegan?(***). Și who the fuck are Liana Sava, Serac Carmen și Anca Maria Slev Pop-Lupu? Ele par să fie organizatoarele principale și oricât mă uit la nume, mă uit la pozele lor de pe FB și îmi scormonesc mintea, mi se pare că nu le-am văzut în viața mea.

Așadar, după părerea mea, e o idee proasta să facem front comun la eveniment. Eu văd două posibilități. Prima: o să participe mulți oameni mânați de nostalgie sau curiozitate sau ce-o fi, dar printre atâția necunoscuți, o să socializeze cu cei pe care-i văd oricum în afara evenimentului. O să se formeze bisericuțe(!?) și o să fie nașpa. A doua:o să fie vreo 70 de oameni (majoritatea din Tg. Ms) fiindcă ceilalți lipsesc din cauza primei posibilități. Și e nașpa și așa.

Cred că e destul de clar că nu vin în condițiile actuale. Aș veni, probabil, dacă am face cei din A o întâlnire separată și dacă s-ar înscrie cel puțin jumătate dintre colegi, bineînțeles. Voi aveți vreo părere de împărtășit?


Numai bine!

(*) asta chiar s-a întâmplat acum 10 ani
(**) folosesc 'fetele noastre/băieții' fiindcă mi se pare mai adecvat decât 'femeile/bărbații'. Nu pot să mi-o imaginez pe Dumitrița, de exemplu, o femeie în plină maturitate, cu 10 ani mai bătrână așa cum nu pot să mi-i imaginez pe Bucur sau pe Feier. E drept, cel mai bine ar fi mers 'colegele/colegii' dar n-ar fi ilustrat ideea anterioara.
(***) nu m-am putut abține fiindcă sună mai bine ca 'cine naiba', dar o spun fără răutate! Ca să fie clar, îi respect ca pe oricine altcineva și îmi cer scuze dacă sunt ofensați de exprimare
(!?) expresii comune, dar cât de absurde în același timp

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu