RSS

Let's do it Romania

Am vazut anul trecut un filmulet despre o campanie care s-a desfasurat in Estonia in 2008. Acolo, niste oamenii si-au dat seama ca sunt prea multe gunoaie in natura si au decis sa-si curete tara. Dupa o ampla campanie au adunat 50.000 de oameni (la o populatie de 1.3 milioane) si au reusit intr-o singura zi sa-si curete tara.
Daca va uitati la filmuletul de prezentare o sa vedeti multe imagini familiare, chiar daca nu ati fost niciodata in Estonia (o simpla plimbare in Faget e de ajuns).

Acum se pare ca s-au gasit si la noi niste oameni cu initiativa care sa aplice in tara noastra solutia din Estonia. O sa fie destui care o sa spuna ca la noi nu se poate, ca n-ai cu cine, etc. Ei bine, eu zic ca se poate, si chiar daca nu o sa se stranga toate gunoaiele, macar o sa se atraga atentia mai mult asupra problemei si poate cativa o sa aiba ochi sa vada ca nu e bine sa arunci PET-ul, mucul de tigara (desi e mic, se descompune in 3-12 ani) sau masina de spalat/frigiderul in padure.
www.letsdoitromania.ro

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu vreau sa curaţ, singură, la primavara Pădurea Stremţului, pentru ca tot farmecul unui drum prin padure dispare la vederea mormanelor de gunoaie si ambalaje de plastic. Urasc berea la Pet-uri uriase!

Darie spunea...

Cred ca in primul rand ar trebui legi mai aspre pentru cei care arunca mizeria si apoi putem face curat.
Exemplu:
Pe drumul din occident inspre Romania un concetatean strangea atent toate ambalajele intr-o punga si apoi le arunca in parcare la gunoi. Intra in Romania si apoi arunca o sticla goala pe geam. De ce? "Afara imi da amenda daca ma vede ca fac asta, aici n-are nimeni treaba."
Cum ar fi sa stim ca aruncatul unui muc de tigara pe geam poate sa coste 100 lei?

FloRyNa spunea...

si-au propus deja mai multe organizatii non-guvernamentale din Romania sa participe, si am inteles ca se desfasoara prin aprilie..so.. LET'S DO IT ROMANIA

Dani spunea...

Actiunea propriu-zisa e planificata pentru septembrie. Pana atunci se vor stange echipele, se vor face harti cu gunoaiele, se va mediatiza evenimentul, etc.

Dan S. spunea...

http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Curatarea_tarii_de_gunoaie_incepe_la_Cluj_-VIDEO_0_224377686.html

Trimiteți un comentariu