RSS

McTaxa

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, propune introducerea unei taxe pe produsele de tip fast-food.
Inteleg ca exista taxe pe tutun si alcool pentru ca acestea dauneaza grav sanatatii, desi vinul consumat in cantitati moderate (150 ml pe zi) are efecte benefice. Dar sa pui o taxa pe produsele fast-food pe ideea ca acestea sunt foarte nocive pentru a aduce mai multi bani la ministerul sanatatii mi se pare o prostie. La fel se pot taxa sarmalele, carnatii, salamul, sau orice alte mezeluri, slanina, margarina, etc. De ce sa nu taxam toate alimentele care contin grasimi? La fel s-ar putea mari impozitul pe masini sau taxa de drum pentru ca datorita masinilor care circula pe drumuri se produc accidente si se maresc cheltuielile ministerului sanatatii.
Problema pe care o vad eu nu e consumul de fast-food ci lipsa miscarii. Atata timp cat sportul national al romanilor pe timp de vara e gratarul la iarba verde intre PET-uri, kilogramele in plus o sa fie o problema. Nu fast-food-ul e problema ci lipsa miscarii. Ritzi-pitzi ar fi trebuit sa incurajeze si sportul nu numai tineretul (a se citi eba). Pentru scoala primara, generala si liceu ar trebui introduse obligatorii 2-3 ore de sport care sa se si tina cu adevarat si nu sa fie sacrificate in favoarea orelor de matematica/romana. In facultate ar trebui incurajat mai mult sportul - 40 de minute de inot o data la 2 saptamani si asta doar in primul an nu e suficient.
Imi place fast-food-ul si nu cred ca aceasta e cauza obezitatii. De exemplu Don Gorske a mancat peste 23.000 de BigMac si are 1.87 inaltime si 83 de kg.
Pofta buna, eu ma duc sa-mi iau 2 Dublu Cheeseburger la oferta cu 10 lei.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comentarii:

Anonim spunea...

Fast food ca fast food. Da am inteles eu bine ca ciocolata va beneficia de "taxa de viciu" de 20%?
Adica ma si chinuie si ma si injura?

Darie spunea...

Am mancat aseara la Mac. Imi place, nu fac abuz de fast food, nu cred ca e nici o problema de sanatate.
E doar faptul ca e nevoie de incasari din piatra seaca la buget si atunci se inventeaza biruri. Proiectul de buget e facut pt un somaj in scadere si incasari de accize semnificativ in plus. Asta e una din metodele de a-l indeplini. Ramane sa vedem cum vor face sa scada somajul.

Daca introduc taxa asta promit sa merg cel putin o data la 2 sapt la Mac, din solidaritate.:D

jumpy spunea...

Eu zic ca sunt binevenite aceste taxe, asa poate vom strange bani la buget si ii vom aloca pentru terminarea autostrazii, pentru astuparea gropilor de pe drumurile proapat asfaltate, o sa dam mariri de 50% la salariile profesorilor si medicilor si multe altele. Chiar sa nu uit, poate ni se vor construi si mall-uri noi :))

De acum incolo vom bea cola cu capacelul si vom manca 4-5 o portie de crispy strips =))..

Problema e ca muncim ca idiotii si ajungem sa dam statului inapoi o gramada de bani sub forma de taxe, impozite, etc.. Mai ramane sa platim taxa pentru aerul respirat si totul e ok.

Cei care i-au votat ar trebui sa ii sustina :D! Peste 5 ani votati-i iar!!!

Aflandu-se in imposibilitatea de plata a datoriilor, Romania se vede situtia de a accepta o guvernare FMI, asa ca vai de curul nostru! Si aici ma refer in special la acei romani care muncesc ca orbii si nu le ajung banii pentru intretinere, taxe si impozite.. Daca mai mananc sau nu MAC, asta e mai putin important. Sunt curios ce va urma!

Anonim spunea...

http://stirileprotv.ro/stiri/economie/vladescu-ca-sa-fim-cetateni-europeni-trebuie-sa-platim-taxe-ca-europenii.html

Darie spunea...

Meniu Big Mac 10 LEI :D:D

Trimiteți un comentariu