RSS

Proiectul Johannis

Credeti in alianta PSD-PNL? Are Romania nevoie de proiectul Johannis unde (teoretic) vor converge doctrina de stanga cot la cot cu cea de dreapta? PSD zice ca nu va umbla la taxe pe timp de criza. Dar dupa aia ce se va intampla cu doctrina liberala?
Raspunsurile mele sunt nu, nu si praful fiindca nu vad dictatorul, balaurul, raul absolut in Traian Basescu asa cum vitupereaza alianta anti. Cred ca la televizor s-ar vedea pesti intr-un acvariu toata ziua si va fi mult mai rau.
Urmeaza cinci ani in care ne vom convinge, asta daca va castiga Geoana.
Voi ce parere aveti?

P.S.: daca se poate cat mai putin 'marinaru', (ceau)basescu si nutzi si cat mai mult argument. mersi.
embe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

21 comentarii:

Darie spunea...

Mi se pare clar ca e o varianta nepotrivita doctrinar. La fel cum nepotrivita era si PNL-PD acum 5 ani. PDL zice ca e de dreapta...nu cred ca e, nu cred nici ca are o doctrina ce poate fi incadrata stanga-dreapta.
Singura varianta ce nu a mai fost incercata pana acum e asta cu PSD-PNL.

Embe, Basescu e un mare mingicar, are talent sa atraga oamenii de partea lui, dar e mai pervers decat toti.
Intr-o europa moderna presedintele trebuie sa aiba un rol mai discret, de supraveghere, parlamentul si guvernul fiind cei care conduc de fapt. Basescu nu o sa accepte niciodata asa ceva. Pe plan extern nu s-a facut remarcat prin nimic inteligent.(A se vedea doar episodul in care Putin il ironizeaza pe tema gazelor din Rusia http://www.youtube.com/watch?v=SNukQOqsT0E )

Cred ca o sa il votez pe Geoana ca dorinta de schimbare. Sper sa nu imi cada mana.:)

embevolter spunea...

@Darie - Deci ai renuntat la orice principii doctrinare?:) Alianta PNL-PD nu era nepotrivita doctrinar ca doar au aplicat masuri economice de dreapta. Nepotrivirea a fost altundeva.
Sa nu uitam ca Romania este o republica semiprezidentiala(nu parlamentara) in care presedintele are niste drepturi constitutionale.

Anonim spunea...

embevolter eu te sustin. Nici daca m-ar plati nu as putea sa votez cu Geoana. Atat de nesimtiti si profitori n-am mai vazut! iar daca ma mai uit mult la antene, votul meu va fi pro Base si nu contra Geoana, dc intelegi ce vreau sa spun.

Anonim spunea...

stanga + dreapta = zero.
Nu pot vota nici pro Base, nici pro Geoana. Dar pot vota contra Geoana. Pentru ca-i PSD si pentru ca ii dicteaza Ili ce sa faca.
Si ne-am luptat acum 5 ani sa scapam dracului tocmai de asta.
Let's not bring it back....

Anonim spunea...

PSD + PD-L = FSN!

Ce cauta PNL-ul alaturi de PSD? In spatele PSD raman sunt nomenclaturisti, smenari, tepari ai tarii, etc. Geoana cred ca e mai potrivit decat Basescu, insa vine la pachet cu clica PSD.

In spatele lui Traian Basescu se regasesc o gramada de profitori, iar guvernul Boc a fost la fel de penibil ca cel al lui Radu Vasile. Basescu nu este potrivit pentru postul de presedinte si am argumentat acest lucru in articolul anterior.

Alianta PSD + PNL ar putea salva teoretic situatia politica, am avea guvern, lucrurile s-ar pune in miscare, ceea ce trebuie sa recunoastem cu Basescu e imposibil. El are impresia ca presedinte fiind toata lumea trebuie sa danseze cum canta el: total fals! Pe de alta parte insa, alianta asta nu-mi miroase a bine, iar faptul ca PNL sustine PSD imi provoaca greata!

Ce cred eu ca ar fi trebuit sa faca PNL: sa stea in opozitie, sa fie un filtru pentru legislativ, sa isi asume rolul de factor de echilibru, sa se asigure ca viitorul guvern e unul competent si masurile lui sunt bune. Chestia asta presupunea insa ca interesele tarii sa fie puse in fata intereselor partidului, insa pe termen lung daca PNL isi juca bine cartea putea sa castige enorm.

Alegerile astea mi-au deschis definitv ochii: in Romania nu mai exista alternative politice. Toate partidele sunt superficiale, fara viziune, fara doctrina, fara nimic. Sper sa apara un adevarat partid liberal sau conservator, sa o ia de la 0. Cred ca e mai usor asa decat sa incerci sa cureti de mizerie unul dintre partidele existente. Mai mult, prerogative presedintelui trebuie restranse, iar parlamentul trebuie restructurat.

In privinta turului II: ma duc si-mi anulez buletinul de vot. Mai mult nu pot sa fac.

Anonim spunea...

Adaugare la ce am scris mai sus:

Refuz sa votez raul mai mic! Nu e o solutie! Nu am de gand sa-mi dau acordul pentru o guvernare rosie spalata de pseudo-liberali, si nici pentru o guvernare basesciana. De data asta ma abtin :)

Dani spunea...

Dupa o saptamana de ascultat la TV pot sa spun ca vad lumea cu alti ochi.
Nu cred in proiectul Johannis la fel cum nu cred nici in Basescu. Am avut in turul 1 o speranta de genul Obama in persoana lui Crin, dar acum mi-a trecut, dupa ce am vazut alierea cu PSD, inversunarea antenelor si a realitatii, "filmuletul" lui Patriciu... si m-am decis sa votez cu Basescu in turul 2.

Alex spunea...

Voi fi prezent si in turul 2 la alegeri. Asta nu din entuziasmul sustinerii unui candidat ci pentru ca altfel sunt sanse sa voteze altcineva pt mine :)

Ca de obicei se alege raul cel mai mic, sau mai bine zis orice numai sa nu-l vad pe Vanghelie prim ministru (cred ca ar fi intr-adevar momentul in care m-as gandi la emigrare).

De campania media anti-basescu (Antena3)...e groteasca, de 1 an nu mai urmaresc nimic de acolo (imi pare rau pt o singura emisiune cu adevarat de calitate de la A3: biz bazar, realizator Moise Guran - a real professional at work).

Prefer sa-i vad pe smecherul basescu, ordinara udrea, umilul boc, prostuta elena, inutilul berceanu, bordurierul videanu decat eschivatorul geoana, grotescul vanghelie, comunistul voiculescu, sfidatorul nastase, papusarul hrebenciuc, parintele iliescu

Alex spunea...

am uitat sa comentez varianta cu Johannis premier...wtf, eu am citit mai demult (poate nu mai e valabil):
http://www.money.ro/politica-administratie/legea-ii-interzice-lui-johannis-sa-fie-premier-potrivit-evz-ro.html

aici zice ca legea nu i-ar permite...sau se face o exceptie ?

Johannis e doar o manevra, un nume german aruncat in fata pt a alege "rigurozitatea si corectitudinea nemteasca"...sigur ca da

Anonim spunea...

Deci mie scarba de toti...vroiam sa votez cu Geoana pentru ca nu-l mai suportam pe hahait dar la ce murdarie urmeaza sa fie dezvaluita in presa stau si ma gandesc ca-i aleg pe altii si mai parsivi. Poate totusi are coloana si cojones neamtu si le da peste bot la pesedei daca ajunge prim-ministru. Altfel o sa avem o lunga criza politica cu anticipate ....

Anonim spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6592198-domnule-mircea-geoana-nimic-personal-ati-dus-timisoara-radu-moraru.htm

Anonim spunea...

Un alt exemplu de campanie romaneasca:
http://www.impactnews.ro/video/nicolae-guta---basescu-presedinte-23984

Anonim spunea...

Darie, stiu ca esti membru PNL, cum sunt eu simpatizant PDL, dar sa ajungi sa votezi cu Vanghelie... care este... Ce zici de un guvern Johannis, cu Vanghelie la Interne? Stii ca am fost sustinator a lui Basescu de cand ne-am cunoscut in 2001, stiu ca a gresit enorm (campania nesimtita pana la Dumnezeu, de la tv ne-o baga pe gat zi de zi). Pana la urma prefer o tara plina de scandaluri in care stiu ce se intampla, decat una in care e linistita si toti fac ce vor acolo sus, fara sa-i verifice nimeni. M-a durut mana in 2000 cand am votat cu Iliescu(sa nu iasa Vadim), iar acum prefer sa-mi cada mana decat sa votez cu "poza de geoana". Cum ti-i se pare acum coalitia, cand a fost facut public raportul INEC, cum ti-i s-a parut reactia lui Antonescu, dupa primul tur(atunci seara) si pe urma la fix 12 ore dimineata. Un pic nefiresc, deci toti sunt parsivi, toti sunt marsavi, acum ce facem: alegem pe ala cu coaie, sau pe ala fara. Asta e intrebarea?

Calin

Anonim spunea...

Vanghelie la interne si Nastase la justitie. Ce ne-am putea dori mai mult de atat? L-am prins pe Dumnezeu de un picior.

Paula

Jumpy spunea...

Eu va intreb doar atat... La confruntarea din aceasta seara dintre cei 2, fiecare a fost pus sa jure daca a facut o anumita fapta sau nu..

Intrebarea mea e - > De ce nu a spus Basescu cand a jurat doar atat: "Nu am lovit copilul!"... De ce a spus "Nu am lovit copilul cu pumnul in fata sau flex...????"

Asta spune tot despre perversitatea cu care ne joaca si ne minte in fatza!!!

Cred in Proiectul Johannis si nu in Guvernul Basescu!!!


Spor la vot, si sa traiti asa cum votati!

Darie spunea...

Daca ne amintim bine, in ultimul an guvernul a fost PDL-PSD. Nu a fost ministru nici Vanghelie nici Nastase si cred ca nu vor fi nici in viitorul guvern.
In schimb, vad cum este inca Pogea ministrul finantelor, zic eu cel mai putin competent din isotria acestui minister si a fost Udrea ministru!!! Care sunt oamenii PDL care pot scoate Romania din criza? Berceanu? Videanu?
Eu sunt foarte constient de baronii PSD, dar sunt constient si de oameni ca profesorul Vasile Dancu sau Cristian Diaconescu.

Hai sa lasam deoparte dezbaterile politice si sa privim in esenta partidelor. PDL nu a rezistat la guvernare in alianta mai mult de un an in ultimele doua guvernari. A reusit sa scoata in decor un partid ca PNTCD in anul 2000.

V-a placut sa il vedeti pe Basescu iar plangand pentru faza cu caseta? Game over.

Anonim spunea...

Sper sa-si deschida lumea ochii si sa mearga la vot... Cine are acces la internet ..cine are minte si nu se lasa manipulat nu o sa voteze PSD-ul!
Sica tu crezi ca Vantu ii Mos Craciun, un bun la suflet care nu a furat nimic din Romania asta?
Cat de prost a putut fi Geoana sa mearga in pragul alegerilor in vizita la Vantu??!!
Cat de prost a putut sa fie sa mai si zica la confruntare ca "nici mie nu-mi place d-l Vantu?"
Vreti sa ne intoarcem in timp inapoi? Sa fie la TV ca pe vremea lui Ceausescu si a lui Iliescu numai de bine? Presenditele sa fie un sfant?
Geoana habar n-avea ce vb aseara... zicea si el o poezie. Ai lui se agitau ca lei in cusca. Nu vi se pare ciudat? Daca mergi la confruntare fara sa ai nimic de ascuns si cu intentii bune atunci de ce atata stres??!

jumpy spunea...

Cunosc foarte multi oameni care "au ceva in cap" si nu a trebuit sa fie manipulati ca sa deschida ochii si sa vada realitatea in care traim..

Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, fiecare are dreptul la propria opinie..

Vorbind de manipulare, se pare ca toti sustinatorii lui Basescu au fost injectati cu imaginea mogulilor care sunt in spatele lui geoana. De ce se crede ca manipularea vine dintr-o singura directie? Oare ce face B1 TV, "NASUL", nu e tot manipulare pro Basescu?

De ce domnul Basescu a fost prieten cu Mos Craciun Vantu acum 5 ani?

Voi credeti ca numai Vantu fura si ca cei de langa Basescu sunt curati??

"Si eu sper ca lumea sa isi deschida ochii si sa mearga la vot!!!"

O zi buna! Punct.

P.S. Bine ca avem autostrada cu oi, caini, vulpi, nesemnalizata si inaugurata in scop electoral!!

Anonim spunea...

Pai pana la urma avem o alegere intre doua posturi te televiziune partinitoare: B1TV si A3(nu e autostrada transilvania sa fie cu doua sensuri, a avut doar un sens in campanie).

Avem de ales intre raul Udrea(Basescu) si raul(Vanghelie). Nu potzi sa-mi zici Darie de la PSD de Dancu si Diaconescu, iar la PDL de Videanu si Berceanu. Dancu si Diaconescu nu sunt varfurile partidului. Incearca o comparatie mai echilibrata. Geoana nu a reusit nici macar reformarea partidului, cu care a castigat in PSD in 2005, ce sa faca cu tara asta.

Intr-adevar Geoana a jurat ca nu a promis nimic lui Vantu, Voiculescu si Patriciu. Are dreptate. Dar pana la urma oare o sa-l intrebe cineva sau o sa treaca peste capul lui, fara ca el sa-si permita sa zica ceva.

Chiar daca o sa votez cu Basescu, is oarecum curios sa vad cum o sa fie cu Mircea presedinte si sunt toate sansele sa aflam toti.

Imi place sa citesc la fiecare ce zice, ce crede, cum vede politica la noi. Pacat ca se discuta asa ceva doar in campanie si nu si in timpul mandatului efectiv, iar la momentul urmatoarelor alegeri, putem sa ne uitam in urma la ce a fost.

Daca-mi permiteti o sa-mi dau cu parerea la procentele efective in urma alegerilor.

Basescu 45,5% GEOANA 54,5%

Calin

Alex spunea...

o mica observatie: pt cei care traiti in Cluj, sunteti constienti ca dupa ce iese Geoana presedinte, Clujul "o suge" pt cel putin 3 ani, nu?

banuiesc ca e evident pt toata lumea ca nu vor mai fi alocati bani pt infrastructura din jurul CLujului.

Io zic sa nu blamati deschiderea autostrazii (fie ea si in interes electoral), e un mare plus pt traficul din Cluj. Daca nu era Clujul un centru PDL-ist (de 5 ani), cei X km de autostrada nu se faceau prima data la cluj ci sa zicem undeva la iesirea din Brasov spre Bucuresti.

Dani spunea...

Din raportul OSCE privind alegerile:
"Some private broadcasters, notably Realitatea TV and the Antena network, provided coverage which was not balanced and lacked impartiality, and took an aggressive stance against the incumbent."

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2009-12-7-6687994-0-raport-osce-eng.

Trimiteți un comentariu