RSS

De ce ma duc la vot

Inainte de clasicul articol intitulat "Dar eu cu cine votez" as vrea sa explic de ce cred ca ar trebui sa mergem TOTI la vot.
Un motiv ar fi faptul ca daca nu ne place cum merg lucrurile in Romania sau cum ne reprezinta presedintele. Numai prin votarea altui presedinte se poate schimba acesta situatie (ar mai fi varianta revolutiei dar nu cred ca e cazul). La aceasta argumentare multi spun: "toti sunt la fel/cu cine sa-l schimb?/toti sunt hoti...". Sunt 12 candidati la presedintie si e nu cred ca sunt toti la fel. Studiati lista si vedeti care e diferit si care are un program "mai bun". Aici ati putea veni cu argumentul "Sunt doar 3 sau 4 candidati, restul nu au nici o sansa". La alegerile europarlamentare din vara prezenta la vot a fost de 27.67% adica in jur de 5 milioane din cei 18 milioanede romani cu drept de vot. Deci raman 13 milioane de romani (72.33%) care nu merg la vot si care ar putea alege lejer un presedinte din primul tur, oricare ar fi acela. Eu spun ca cei 72% dau o sansa oricarui candidat.
Am citit intr-un articol (nu-l mai gasesc) ca pe listele de sustinatori depuse de candidati ar fi 5 milioane de semnaturi. Daca nu vreti ca aceste semnaturi sa decida presedintele, mergeti la vot si votati. In 2004 un candidat avea un slogan foarte bun "Nu pot ei fura cat puteti voi vota!"

Dani

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

Dan S. spunea...

Are dreptate Dani: mergeti la VOT:
"Domnule Antonescu, cred că greşiţi în abordarea dumneavoastră, cel puţin în ceea ce mă priveşte. Şi decenţa ar trebui să vă spună că un bărbat care are trei femei în casă, le respectă, un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură şi să ajungă în situaţii dificile. Vreau să vă corectaţi imediat şi să vă cereţi scuze pentru ce aţi spus".

Florin L spunea...

Voi face chiar o mica completare la indemnul lui Dani, sa mergem cât mai mulți din zonele urbane la vot, fiindcă zilele acestea am văzut (la fel ca în ultimele campanii electorale) modul josnic în care se încearcă manipularea votanților din mediul rural, și nu e de bine. Acestora li se ofera niște seturi de mici, carnați, băuturi, etc., care au sărit sau sunt pe cale sa sară coarda limita a termenului de valabilitate, iar unii "mici industriași", susținători înfocați (în urma unor studii amănunțite platformelor de conducere a tarii) a unuia sau a altuia dintre prezidentiabili, se grăbesc sa ii distribuie în fata căminelor culturale.

Nota bene: micii industriași sunt = proprietari de bodegi, carmangerii, firme de transport în comuni, magazinute, etc.

jumpy spunea...

Probabil ziua de 14.11.2009 a fost ziua cu cel mai mare numar de turisti la Cluj - Napoca in ultimii 20 de ani. Toti tzaranii din Transilvania si nu numai, au venit la judet sa "isi" sustina seful suprem, pentru un pahar de tzuica si o bucata de carnat!! Prea penal!!!
Marea revolutie porocalie a umplut strazile orasului, dar probabil nici 10% nu erau localnici

Daca in 2004 a avut sloganul "Nu pot ei fura cat puteti voi vota!".. acum ar putea avea "Nu puteti voi vota cat pot eu fura !!!"

Cel mai nasol e ca multimea musca momeala cu referendumul si il voteaza in continuare pe marinar!

Disperarea marinarului e deja prea mare, tinand cont ca a ajuns sa isi puna "supusii" sa sune la posturile radio ca sa il laude pe el si pe cei supusi lui!!!

Nene, du-te si lasa-ne...

embevolter spunea...

Trebuie sa mergem la vot ca sa nu-i votam pe vadim sau pe becali. Macar din punctul asta de vedere ar trebui sa ne consideram dreptul o datorie.

dar eu unul (cumva din exterior) nu inteleg ura asta impotriva lui basescu. El e de vina pt toti si pt toate. Sa nu uitam ca e 'doar' presedinte. Si mai inteleg ca exista..

Dar hai baieti, sa realizam clasicul articol 'Dar eu cu cine votez?'

Trimiteți un comentariu