RSS

Intregalde - Lacul Iezer

La sfarsitul lui iulie, intr-o sambata, am facut impreuna cu Florin o tura pe langa casa, prin Apuseni cu bicicletele.
"Dis de dimineata" (pe la 12:30) am incarcat testoasa cu bicicletele si la ora 13:00 eram in Galda de jos (cam 20 de km din Aiud pe E81, spre Alba Iulia), puctul de pornire al traseului.
Am trecut prin Cheile Intregalde unde niste concetateni frigeau carnea pe gratar asa ca ne-am vazut de drum fara a face pauza. Invinsi de caldura si inspirati de un grup de copii care si-au facut un baraj in apa, ne-am racorit si noi un pic in vale. In satul Intrgalde am oprit la punctul de informare turistica dar din pacate era inchis sambata la ora 14:00. Oare la ce ora s-au gandit ei ca trec turistii pe acolo? Luni dimineata la 9?
In satul Necrilesti, traseul marcat dupa care mergeam urca cam brusc pe deal.
Am apelat la intelepciunea localnicilor care ne-au asigura ca este un drum mai bun "un pic mai sus" si am ajuns pe drumul acesta:
In varful dealului, o ciurda de vite ne-a salvat de cautarea traseului, si cu bunavointa ciurdarului eram "back on track". Am trecut pe langa o superba herghelie de cai si am fost fugariti de cativa caini ciobanesti.
Intr-un final am ajuns la lacul Iezer, ultimul obiectiv al traseului.
De la lac urmeaza o coborare mai periculoasa unde personal am facut cunostinta cu pamantul, apoi cu 100 de metri inainte de inceperea drumul asfaltat Florin s-a ales cu o pana. In momentul acela ne-am dat seama ca nu aveam camera de rezerva asa ca am vulcanizat camera "bolnava" pe loc urmarind procedura ISO implementata si testata cu un an in urma.
A urmat un sprint de aprox 25 de km prin Ighiel, Ighiu, Cricau pana in Galda de Jos unde ne astepta testoasa.
In total au fost 75 de km pe care i-am facut in aproximativ 7 ore. Harta traseului:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

Anonim spunea...

super, frumoase prive;listi, iar caii sunt mandri de tot, felicitari pentru excursie
elena

Dani spunea...

Multumesc. Intradevar caii erau superbi.

Trimiteți un comentariu