RSS

Tour de France

Primele mele amintiri despre Tour de France nu sunt despre Lance Armstrong sau Jan Ullrich sau despre ceva anume legat de ciclism. Sunt despre niste dupa-mese de vacanta de iulie cand adormeam la TV privind peisajele Frantei si ascultam (la inceput mai putin initiat, apoi mai cunoscator) discutiile a doi baieti de la Eurosport. Cred ca vreo 2-3 ani nici nu am stiut cum se numesc. Erau doar aia doi de la Eurosport care comenteaza Turul Frantei.

N-am auzit pe nimeni sa zica ceva de rau despre Radu Banciu sau Radu Naum. Toata lumea vorbeste cu respect despre comentariile lor, care faceau din competitia ciclista un serial placut de urmarit, de unde aveai de invatat, pe langa chestiuni specifice daca erai interesat, si multa cultura franceza, celor doi placandu-le sa "bata campii", intr-un mod cu totul fascinant. Era ca o emisiune TV de cultura la o ora accesibila.

De anul acesta(dupa 11 ani de continuitate), comentariul Turului il fac alti doi jurnalisti, care incearca, trist, sa ii inlocuiasca pe cei doi. Au ramas totusi de vazut aceleasi strazi perfect asfaltate in peisaje montane, sate cochete si ciclistii care le strabat, dar care si ele ne fac sa ne gandim cat de departe suntem de civilizatia occidentala.

Se mai schimba timpurile.

Darie

Resurse:

Explicatia lui Radu Banciu: http://www.trilulilu.ro/viking17312/597646401100e4
Petitie online, unde am avut placerea sa gasesc prieteni printre semnatari: http://www.petitieonline.ro/petitie-p60953048.html

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu