RSS

Trascau si Valea Ariesului

Marti si miercuri (21 si 22 aprilie) am facut impreuna cu Florin o tura cu pornire din Aiud in Muntii Trascau cu retur pe valea Ariesului.

Ziua 1: Aiud - Ramet - Ponor - Mogos - Abrud - Campeni.
De la Aiud pana la Ramet e o urcare de 20 de km pe drum judetean (cred) putin circulat de masini. Dupa un mic popas la Izvorul din Ramet

drumul ocoleste varful Pleasa (1250 m) si merge relativ pe curba de nivel pana in Ponor. De aici este o panorama superba asupra Cheilor Rametului.

Din Ponor se coboara spre Geogel pe drum forestier apoi e o urcare si coborare spre Mogos. Drumul merge pe o vale prin cateva sate aproape parasite. In Mogos se urca pana la marginea rezervatiei Poiana Narciselor de la Negrileasa apoi urmeaza coborare pana in Abrud si mai departe spre Campeni unde am innoptat la o pensiune (Rivaly). In total 94 de km, 7h 30m de pedalat efectiv cu o viteza medie de 12.5 km/h.

Ziua 2: Campeni - Buru - Aiud.
Coborare pe valea Ariesului, pe traseul mocaniteti pana la Buru. Traficul nu este foarte aglomerat, nu sunt tir-uri, si peisajele sunt superbe. Din Buru drumul urca incet pana in Coltesti. Aici am mancat la o pensiune deosebita - Conacul secuiesc.

Apoi urmeaza o coborare prin Cheile Aiudului. Total 96 km.
Harta traseului:


Dani

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

Darie spunea...

Am o dilema: locurile astea destul de putin cunoscute, in special datorita infrastructurii proaste, vor ramane la fel de frumoase in cazul in care vor fi mai popularizate si caile de acces modernizate? sau se vor maneliza asa cum des se intampla in alte locuri?

Dani spunea...

Cred (sper) ca pana o sa fie modernizata infrastructura o sa creasca si nivelul de educatie.

Chendran Bogdan spunea...

E o zona superba intr-adevar!
Se pot face in zona pentru cei mai putin experimentati circuite mai scurte, de o zi, cu coborare din Ramet spre Valea Manastirii, pe Valea Inzelului spre Poiana si Cheile Aiudului, sau din Bradesti spre Vanatare, pestera Huda lui Papara, manastirea Sub Piatra si Salciua.

Anonim spunea...

E incredibila zona asta!
Ca si cum s-ar fii oprit timpul in loc

Trimiteți un comentariu