RSS

Eu cu cine votez?

Campania electorala pentru alegerile europene parlamentare ne prezinta multi candidati second hand. Oameni care nu au reusit pozitii importante pe plan intern se afiseaza acum ca buni pentru Parlamentul european.
Scurta trecere in revista(superficiala si subiectiva):

PDL:

Stolojan - vesnicul outsider, Monica Macovei-prea contestata de toti ca sa nu fie adevarat, Sebastian Bodu - si-a demonstrat valoarea la ANAF, Rares Niculescu - nu se poate sa faci scandal intr-un bar cu lautari daca ai pretentii de parlamentar.

De verificat: Cristian Preda- pare un profesionist, Iosif Matula- un cv ciudat de modest, nu stiu care au fost criteriile nominalizarii lui pe locul 6.

PSD:

Titus Corlatean, Adrian Severin, Rovana Plumb - actuali europarlamentari, experienta acumulata poate fi utila intr-un nou mandat. Daciana Sarbu - un fel de Udrea. Catalin Nechifor - omul "subtire" plasat in fata in lista PSD.

PNL:

Norica Nicolai- "doamna de fier" mi se pare compromisa si tot mai stearsa de la scandalul cu nepoata incoace.De remarcat: Renate Weber si Adina Valean - actuali europarlamentari, respectabili. Csibi Magor, europarlamentar activ, trecut pe loc neeligibil. Ardelean Ben Oni si Ovidiu Silaghi - considerente care imi scapa pentru care au fost plasati pe locuri in fata. Surprinde si nenominalizarea lui Daniel Daianu.


PRM: Vadim-Tudor & Gigi Becali- reuniti, au devenit puternici.

UDMR: Laszlo Tokes mi se pare cam radical pentru a ocupa primul loc pe liste.

(Am luat in calcul numai partidele care teoretic au sanse de a trece pragul electoral)
Daca la alegerile pentru Parlamentul Romaniei am avut de unde alege candidati independenti, de data asta stam prost: doar doi candidati, dintre care unul este EBA, iar celalalt, pt mine, un necunoscut.


Din nou, intrebarea fireasca, eu cu cine votez?

Darie

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

Dani spunea...

Ai uitat de candidatii PNTCD.
Celalat independent e fostul sef al Agentiei Nationale Antidrog.
'Cererea de eliberare din functie vine la putin timp dupa ce presa a dezvaluit ca presedintele ANA, chestorul Pavel Abraham, castiga aproape dublu fata de presedintele Romaniei. In plus, zece la suta dintre specialistii Agentiei Nationale Antidrog (ANA) sunt soti, frati, surori, fini, nurori sau verisori ai unor oficali influenti din Ministerul de Interne, al Apararii sau chiar din serviciile secrete."

Anonim spunea...

felicitari Darie.. bine expus.. dar eu nu votez.. si asta din respect.. fata de mine..
Bogdan..

embevolter spunea...

nu i-as pune totuși în aceeași oală pe Vadim+Becali cu restul. clasa politică e jalnică în genere și ne scârbește dar o să ne facem și mai mult rău lăsându-i pe peremiști să ne reprezinte. Au șanse mari cei doi datorită neprezentării masive la vot.

Alex spunea...

pentru prima data, de cand am drept de vot, ma confrunt cu dilema de a ma prezenta sau nu la vot. Asta pt ca inca nu am gasit un motiv real pro. Nu vad nici o diferenta intre unii sau altii (asta daca inlaturam extremele, adica pe Tokes si perechea Vadim-Becali). MB mi-a prezentat un posibil motiv: "du-te ca sa nu fie alesi Vadim si Becali".

Mi se pare jalnic ca soarta unui vot sa fie determinata de dorinta de a-i opri pe altii (votantii celor de mai sus) sa faca o prostie.

Trimiteți un comentariu