RSS

Praga

Cu doua saptamani in urma am facut o mica excursie Cluj-Napoca – Viena – Praga. Dupa o plecare dis-de-dimienata din Cluj, o pauza pe malul Dunarii in Budapesta si multumita lui Marcelino (gps-ul imprumutat de la Dan), pe la ora 14:00 am ajuns in Viena (716 de km). Capitala imperiului Austro-Ungar m-a impresionat din nou prin frumusete si civilizatie.

Castelul Schönbrunn

Am dormit la granita Ungariei cu Slovacia si a doua zi am ajuns la Praga (350 km).
Orasul de pe malurile Valtavei este superb. Labirintul de stradute, bisericile, podurile, pietele, castelul te fac sa umbli fascinat, sa te pierzi si sa regasesti drumul. Doar hoarda de turisti veniti din toate colturile lumii pentru a se bucura de oras si berea ceheasca(locul 1 in lume la consumul de bere raportat la nr de locuitori - 156.9) te fac sa mergi mai departe.
Piata centrala are ca element de atractie un ceas astronomic pe care numai ora nu se poate citi si care se animeaza atunci cand ceasurile normale indica ora fixa. 4 statuete intruchipand vanitatea (om cu o oglinda), lacomia (evreu cu o punga cu bani), moartea (un schelet cu un clopot) si necredinta (turc cu turban) iti arata ca ti-a venit timpul in timp ce cei 12 apostoli defileaza la doua gemulete.
Castelul din Praga este atractia numarul 1 impreuna cu podul Karl care duce la el.

Transportul in comun se desfasoara in principal cu tramvaiul, desi sunt si 3 linii de metrou pentru a ajunge in cartierele mai indepartate.
Praga este un oras care trebuie vizitat si revizitat.

Dani

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

embevolter spunea...

E ieftin Praga ?
Cat face o berica ?

Dani spunea...

Nu e chiar ieftin. O bere de genu asta (1 L) http://lh6.ggpht.com/_oCfbPDuTD8U/ShHKeLVYw1I/AAAAAAAADic/GD6J1ZwkkHw/s512/IMG_3604.JPG e cam 3.5 euro la terasa si in supermarket una de (1/2 L) era cam 0.5-0.75 euro. Cu 15 - 16 euro am mancat 2 persoane intr-un restaurant cu specific preistoric http://www.pravek.cz/restaurace.php?ide=48 .Cazare am gasit la un hotel de 3 stele la 36 de euro pe noapte camera dubla.

Anonim spunea...

Unde este situat hotelul? E f ieftin. Ne poti da detalii?

Dani spunea...

L-am gasit pe www.booking.com
Hotel Juno (e un pic mai greu de ajuns din centru cu transportul in comun - metrou plus 10 min de umblat sau autobuz): http://www.booking.com/hotel/cz/juno.en.html
Recomand si Hotel Golf (usor accesibil cu tramvai) http://www.booking.com/hotel/cz/golf.en.html
Ambele au parcare gratuita.

Trimiteți un comentariu