RSS

Tacerea mieilor

Locatia: targul unui orasel de provincie.
Data: sambata Pastilor.
Ora: spartul targului.

In orasele resedinta de judet mielul se gaseste mai ales in supermarket, ambalat elegant in caserole de polistiren, la tara il iei direct din staulul oilor, iar in oraselul nostru se cumpara din targ.
Neobisnuit(pentru mine) e faptul ca in targ functioneaza si un abator ambulant, care pentru numai 8 lei se ocupa de sacrificarea bietului animal. Bineinteles, pielea o iau tot ei, la fel si intestinele, pe care le vand unor persoane interesate de astfel de delicatese(nu e gluma, se face tocanita).
Un singur element ne poate face sa ne dam seama ca suntem in anul 2009(nu sunt daciile 1300 cu remorca si nici hainele targovetilor, acestea respecta intru totul clasicul-nostalgic al anilor ''80). E aparatul pentru asomat. (Nu stim ce inseamna asomat? E procedeul prin care un animal este ametit inainte de a fi omorat, conform reglementarilor UE) Apartine medicului veterinar, care e extrem de mandru de el si explica tuturor clientilor cum functioneaza, garantand ca la 70 de amperi mielul nu o sa poata sa strige. Un afis lipit pe cortul-abator arata ca examenul sanitar-veterinar e gratuit. Deci risk-free.

Concluzia mea: cu toate ca la prima vedere pare socant, nu e asa de rau...

Cei sensibili la culoarea rosie sa nu priveasca mai jos.

Fotoreportaj:
1. O grea asteptare:2. Loc de baut adalmasul:
3. Aproape de esafod:
4. Asomatorul:5. no comment:

6. Butcher(after hours):

7. Cumparatori de piei si matze:


Asta e tot,
Darie

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Critical Mass

Sambata trecuta a avut loc a 19-a editie a Marsului biciclistilor.
Mai multa lume a intrebat ce-i cu noi, ce vrem? Ideea cu marsul biciclistior vine de aici si este un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.
Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.”

La Cluj-Napoca se desfasoara in ultima sambata din fiecare luna si sunt invitati toti biciclistii.
Legat de acelasi subiect, se pare ca primaria (vezi punctul 8) va amenaja cateva piste de biciclete care sa lege principalele cartiere ale Clujului.
Spor la pedalalt!

Dani

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS