RSS

Detectoarele de radar - interzise?

Politia rutiera propune interzicerea detectoarelor de radar in Romania. Este invocata multitudinea de accidente din cauza vitezei si a depasirilor neregulamentare, interdictiile din alte state europene si, in ultimul rand, ca au scazut incasarile din amenzi. Mai mult, se propune si introducerea examenului in poligon si conducerea pe timp de noapte pentru obtinerea permisului de conducere.

My view:

  • cred ca principalul fundament al propunerii e scaderea veniturilor din amenzi. Se pot pune radare fixe, in toate localitatile, sunt si foarte greu detectabile si cu minore imbunatatiri de legislatie devin de necontestat in instanta. Si cel mai important: sunt permanente, stie toata lumea de ele si merge incet. Masinile de politie cu radar stau ascunse, in zone uneori fara pericol de accidente, si te mai si sperii de ele.
  • Cauza accidentelor e mai degraba infrastructura foarte slaba, fata de afluxul de masini din ultima perioada. Sa nu mai tot dea exemplul Olandei, cu amenzi mari pt detectorul de radar, ca acolo sunt autostrazi. Sa fim seriosi: nu poti face un drum lung in Romania, respectand perfect viteza legala.
  • Problema cu permisele de conducere e una stupida. Acum se cere mecanica, de parca si-ar repara vreo domnisoara singura masina. Mai lipseste sa se dea examen in poligon, ocolind jaloane. Mai bine s-ar documenta in problema asta despre cum se obtine un permis de conducere in strainatate.
Sustin si semnez,
Darie Moldovan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Darie, părerea mea este următoarea, si aici voi comenta direct pe părerea ta:
1. Nu e o idee deloc rea cu amplasarea radarelor fixe in localităţi mai ales, pentru ca nu ştii niciodată de unde poate sari X sau Y sau Z pe carosabil, de obicei X fiind minor sau Y fiind purtat pe braţe de Bachus sau Z fiind cel care doarme in casa cu calul. Din cate am avut neplăcerea sa vad si eu chiar la 50 Km pe ora poate fi extrem de greu sa-l eviţi si/sau sa nu se lase cu urmări grave.
2. Aici trebuie neapărat sa te contrazic, principala cauza după părerea mea este şoferul roman, care nu are respect in primul rand fata de sine, apoi de alţii, si in egala măsura cu aceasta, şoferul roman (aici mă refer la o majoritate clara) este un needucat. Sa detaliez cu 2 exemple, cum poţi avea respect fata de tine când iţi pui clar in pericol viată (chiar si a familiei), făcând o depăşire unde nu vezi la o distanta care sa-ţi asigure o redresare fără probleme, sau cum poţi sa vii in spatele unei coloane unde deja s-au aliniat in spatele unui camion 3-4 maşini, si sa zicem maşini cu potenţial (CP!), care vor sa depăşească camionul, dar traficul de pe contra sens nu le permite, si tu sa te înfigi ca nesimţitul [ a se citi băieţaşul ( e.g. conducător de BMW model pisicuţa, nr. roşii, cauciucuri slick state in Germania pe loc ultimii 2 ani, si alte opţionale)] intre ei, făcând pe toţi sa frâneze sau chiar încercând sa-l scoţi din drum pe cel in fata căruia vrei sa te bagi, [ chiar daca sunt numai 5 m in care sa te încadrezi ( la mai bine de 70 km/ora)].
3. Aici, daca sar uni sa zică ca nu e needucat şoferul roman, sau ca are respect de sine si respect fata de alţii, voi susţine alta varianta, si anume, ceea ce lipseşte înainte de acordarea permisului, este un examen psihologic dur ( a se citi adevărat, nu cel ce se dădea când am făcut eu scoală de şoferi) sau mai bine zis psihiatric :), pentru ca după părerea mea foarte multi şoferi de pe drumurile mioritice suferă grav cu nervii sau au deviaţii foarte grave, de la orice vrei tu.

I rest my case,

totuşi mi-a venit o idee scriind, hai sa facem o lista cu situaţii de nesimţire tipice văzute de fiecare din noi in trafic, pentru a fi un ghid la îndemână tuturor

Anonim spunea...

Ii dau dreptate lui Florin in ceea ce zice. Mi se pare o nesimtire groaznica sa depasesti in curba cu vizibilitate 0, in urcare, doar pentru ca ai BMW si esti fiul lui popa prostu sau a lu' gheolbanu viorel de la senat(vezi curba de la iesire din turda dupa petrom, catre alba, inainte de linia dreapta unde iti mai golesti turbina)... Sincer nu mi-a venit sa cred ca sunt asa idioti pe sosele...

Legat de examinarea in poligon...mi se pare foarte bine venita, pentru ca multe persoane sunt incapabile sa vireze la stanga sau la dreapta la iesirea de pe un drum secundar, avand nevoie de 2 benzi din drumul principal, in cazul unui focus amarat...
Ce sa mai vorbim de parcari sau schimbari de banda (am inteles ca in ultima vreme semnalizatul este optional :P).

Sa va povestesc ceva hazliu..Dupa ce am dat examenul teoretic pentru permisul auto a inceput examinarea practica..Am dat eu, un tip, apoi volan s-a urcat o tipa. Merge ea ce merge..trecere de pietoni...nimik...semafor, culoare rosie..nimik...pune politistul frana, ii zice sa se dea jos, se urca el la volan...si ii zice senin "Multumesc! Ati fost respinsa! Stiti de ce?"...La care ea..."Nu..Am gresit cu ceva?"...Sunt dinastia si in viata de zi cu zi pe strazile din Romania din pacate...

Mai atac putin mai tarziu... :D

Anonim spunea...

1. fraierii de gabori vor sa ne ia banutii!
2. nu avem sosele, strazi, autostrazi
3. propun ca domnii politisti sa faca scoala mai multa macar 10 ani.

embevolter spunea...

Deci ca sa inteleg - Florin si Sica sunt de acord cu interzicerea cu detectoarele de radar?

Alex spunea...

Cred ca am mai spus candva, carnetul de sofer nu trebuie obtinut precum buletinul. Nu toata lumea trebuie sa aiba dreptul de a conduce. Eu as fi pentru o scoala de soferi care sa dureze cam 1 an de zile, sa fie dura, cu probe de indemanare: poligon obligatoriu, mers noaptea, pe ploaie, pe ninsoare, pe ceatza, pe drum cu polei, drum lung (>100 km) sa vada invatacelul cum si cat dureaza sa depasesti un tir. Asta poate i-ar mai educa pe tinerii soferi tampiti care se angajeaza in depasiri, fara sa aiba vreo idee daca are timp sa depaseasca sau nu. Daca lumea nu e in stare sa ia astfel dedecizii la prima vedere, atunci sa-i invatam.


Cu renuntarea la detectorul de radar nu sunt de acord. As fi de acord daca ar fi infrastructura care sa-ti permita sa alegi alta ruta decat cea prin sat. Iar cum la noi mergi din placa in placa, ar insemna sa ai o medie de vreo 45 km/h Aberant. Trecem toti pe biciclete.

Anonim spunea...

Pt. Alex, te rog sa nu te legi de bicicleta.:)

Dani spunea...

Parerea mea este ca infrastructura (sau mai bine zis lipsa ei) e principala vinovata pentru accidente.
Intamplare: In state conduceam o masina cu un american in dreapta mea prin oras. La un moment dat am depasit masina din fata mea (drumul drept, linie punctata si nu venea nimic din fata) si americanul mi-a zis ca nu e permis asa ceva, ca asa ceva se face numai pe autostrada, in oras stai in spate. Initial am ramas foarte surprins dar dupa ce am analizat situatia mi-am dat seama ca la ei nu e nevoie sa depasesti prin oras. Nici noi nu ar trebui sa fim nevoiti sa depasim tir-uri.
Nu o sa renunt la detector, desi ar fi frumos sa trecem toti pe biciclete.
Legat de scoala de soferi... politisti si instructorii ar avea nevoie de mai multa scoala.

Trimiteți un comentariu