RSS

Civilizatie prost inteleasa

Recent, clubul CFR 1907 a anuntat ca va interzice consumul semintelor in incinta stadionului. O argumentatie succinta despre imaginea europeana a echipei si a suporterilor , apoi afirma ca sunt convinsi ca toata lumea intelege masura.

Din 1907 incoace, cei ce merg la stadion mananca seminte. Romanii mananca seminte: pe stadion si peste tot. E o cultura, o traditie romaneasca. Daca in Europa nu se consuma seminte inseamna ca e ceva bun? Acolo se consuma bere si carnati prajiti pe stadion. Si sunt convins ca nu sunt interzise semintele.

O completare: ar fi trebuit sa se exprime cam asa: se interzice aruncarea pe jos a cojilor semintelor.  Altfel s-ar putea intelege ca mancatul miezului semintelor e ceva josnic pentru fiinta umana. 

De fapt cred ca e o masura pentru a reduce costurile legate de curatenia stadionului. Ar fi mai bine sa isi doreasca mizerie cat mai multa, ca inseamna ca e plin stadionul. 

Pentru un bilet destul de scump raportat la spectacolul oferit cred ca e normal sa ai voie sa mananci seminte daca nu le scuipi pe jos. 

Darie

P.S. Nu mananc seminte si nu merg la stadion decat de cateva ori pe an. Sunt suporter Steaua.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

Alex spunea...

Nici eu nu aprob aceasta masura drastica. Mizerie tot se va face. As fi salutat o abordare de genul: sa se ofere de catre un sponsor (domo, goldenbrau sau altii care isi fac reclama in pauza) un recipient de carton/hartie imprimat cu ce vrea sponsorul, in care sa putem pune cojile. Ar fi fost mult mai apreciata masura si ar fi responsabilizat mai mult spectatorii.

Decizia celor de la CFR se poate asemana cu gandirea: "pentru a nu infecta calculatorul cu virusi, taiem cablul de retea"

Alex spunea...

@Darie

...urla stelistul din tine :) Era musai sa spui "Sunt suporter Steaua" :)

Dani spunea...

Mie mi s-ar parea o forma de civilizatie interzicerea injuraturilor pe stadion (ma refer aici la galerie, nu la "taranul" de rand care vine la meci sa injure). De asemenea curatenia, daca tot au interzis consumul semintelor era frumos sa curete macar cojile ramese de la meciul anterior.
O alta forma de civilizatie mi s-ar parea lipsa inghesuielii de la intrare sau de pe culoarul ala din spatele peluzei 2 de la iesire, adica mai multe porti de intrare, culoar mai larg si curat (fara balti) la iesire.
Hai CFR!

Anonim spunea...

Cred că e greu să înveţi ţugulanii unde să arunce cojile. Asta având în vedere că acolo nu merg numai cadre universitare, medici şi avocaţi.

Trimiteți un comentariu