RSS

Votul uninominal - experiment esuat

1. Pe vremea cand eram cat de cat implicat in politica am invatat un proverb:
"Nu conteaza cu cine votezi, conteaza cine numara voturile!". Redistribuirea mandatelor de parlamentari se dovedeste o poveste tragi-comica: premierul Tariceanu, foarte aproape sa nu intre in Parlament, candidati aflati pe locul 3 in colegiu, cu 10-15% primesc loc, in detrimentul celor pe care populatia i-ar fi dorit mai mult, un viitor deputat aflat in inchisoare(de la Cluj!!!).
Deosebit de amuzante mi se par oripilarile politicienilor(ex Stolojan, Geoana etc) care se simt furati de sistemul de vot. Dar ei unde erau cand s-a votat legea??? Pana acum nu si-a pus nimeni problema daca functioneaza sau nu sistemul? Din pacate oameni cu pregatire deosebita au ramas pe dinafara(sunt uimit de ratarile lui Adrian Paunescu, Ionut Popescu sau Norica Nicolai si imi pare rau de nealegerea lui Florin Calinescu).

2. Romanii nu au fost pregatiti sa voteze uninominal. Nu e numai vina lor, ci a candidatilor care nu au stiut sa se prezinte, sa se remarce si sa vorbeasca cu oamenii. Si "cetateanul turmentat", in lipsa de idei, a mers si a pus stampila pe partid, asa cum era obisnuit de ceva vreme. Vom vedea in urmatorii 4 ani daca noii intrati se vor face remarcati. Mie imi e frica sa nu inceapa si ei sa isi formeze zestre pentru copii, acum ca au prins ciolanul. Sunt optimist ca la viitoarele alegeri candidatii vor fi mai bine pregatiti si oamenii mai atenti la cei pe care ii voteaza.

3.Salutam cu caldura iesirea din scena(sau neintrarea, dupa caz) a urmatorilor maestri:
CV Tudor, Gigi Becali, Dumitru Dragomir, Gigi Netoiu, Luminita Anghel, Dida Dragan. Sa ma scuze cei pe care i-am uitat...lista ramane deschisa, oricum. Or fi fost romanii neinformati, dar prosti nu sunt.

4.De urmarit in continuare evolutia noului deputat bucurestean Theodor Paleologu, fost ambasador in Danemarca si profesor la Berlin, un tanar ce a studiat in strainatate si s-a intors sa continue traditia politica a familiei Paleologu.
De urmarit si activitatea lui Varujan Pambuccian, daca tot a castigat alegerile aici pe blog.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comentarii:

Alex spunea...

voi reveni cu un comentariu mai amanuntit de indata ce voi avea putin timp....dar nu m-am putut abtine:

...florin calinescu.... =)) =)) hahahhahah

atat.

dupa cum ziceam, i'll be back :)

Alex spunea...

aaa...si inca o chestie scurt de tot:

romanii in marea lor majoritate sunt prosti. Simpla coincidenta ca te invarti intr-un mediu in care cei prosti nu sunt majoritari nu schimba realitatea.

prostimea rulz !

embevolter spunea...

Ma bucur ca ne-a plecat bardul national din parlament si ca probabil marinimia sa n-o sa mai apara prea des prin media.
Acum aflu de Floooorin Calinescu pt parlament:))
Omul asta e peste tot: dimineata la teve, seara la teve, ziua la teatru si in vesnica noastra amintire - ca actor, director de teatru, gazda de televiziune, guru de televiziune, specialist Divizia A si nu o sa se opreasca aici. De data asta a pierdut si nu va mai realiza Reality Show in parlament (cu proteveul) dar nu m-ar mira sa aflu ca a devenit dansator absolut (in direct la dansezi-si-castigi) sau eschatolog de prima mana.
Nu stiu daca majoritatea romanilor sunt prosti dar e clar ca sunt needucati (peste 50% din pop. adulta are studii doar pana la liceu).

Darie spunea...

Explicatii originale, de la oameni simpli, in Catavencu:

http://catavencu.ro/de_ce_era_sa_ramina_tariceanu_fara_coledzi_explicatii_de_la_fata_locului-4794.html

Dani spunea...

Cred ca explicatiile reflecta in mare parte modul cum au votat oamenii.
Eu ma bucur ca Florin Calinescu nu a ajuns in parlament, desi mi se parea simpatic, dar dupa felul cum a fost cooptat in PNL... no comment. De CV Tudor, Becali si Smarandescu - jos palaria pentru oamnii care nu i-au votat.
Ma bucur ca Pambuccian a fost votat - 13829 de voturi desi minoritatea armeana din partea careia a candidat numara 1800 de membrii, asta il vad eu exemplu de vot uninominal.

Trimiteți un comentariu