RSS

De sarbatori

...mersul vietii oamenilor se schimba. Consumul creste la cote neobisnuite(ca sa compenseze pentru unii perioada de post [pentru altii doar creste]), majoritatea devin veseli, uitand de problemele de zi cu zi, iar cei mai ocupati, pana atunci, incearca sa organizeze cele mai deconectante vacante(tot ca sa compenseze). Criza nu pare sa ii fi facut pe oameni sa devina mai cumpatati la cheltuielile de sarbatori. Brazii si globurile se vand de minune, orasul e impodobit cu becuri colorate parca mai mult decat in alti ani, semn ca traditia primeaza. Poate cadourile sa fie mai modeste, desi ma indoiesc: celor care sunt obisnuiti sa cumpere de la mol(mall), viciul cumparaturilor le va trezi poftele si in prag de sarbatori, facand sa prospere acel loc grozav pentru socializare (multumiri, ca fara ei s-ar inchide).
Cel mai bun lucru e ca se aduna familiile, cei plecati din locurile natale se intorc, ne intalnim cu prieteni vechi si facem degustari de vin si alte bunatati.

Am facut o lista (incompleta si deschisa) cu lucrurile care imi plac mult sau mai putin in vacanta de Craciun:

Imi plac mult:
- reintalnirea cu prieteni si rude pe care ii vad rar
- mersul la colindat si petrecerea de revelion
- lasarea in uitare a problemelor din restul anului
- nu trebuie sa ma trezesc dimineata sa merg la serviciu
- pot sa pierd vremea fara remuscari ca am altceva mai util de facut
- dupa ce incepe munca, doua saptamani sunt complet detasat, fara stres.

Imi plac mai putin:
- aglomeratia de la magazine
- concursul cumpararii unui "brad frumos"
- tiganii la colindat
- urarile prea dese si fara consistenta "Sarbatori fericite"
- SMS-urile cu felicitari, pentru ca asa e politic corect
- reprosurile unora pe care ii revedem dupa mult timp: "rar treceti pe la noi"(se bucura ca au dreptate si au pe cine da vina, nu ca ne-am intalnit).

Darie

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

Anonim spunea...

imi plac mult:
- speranta intr-o ninsoare
- iesirea inevitabila din oras

imi plac mai putin:
- prefacatoria de pe fetele tuturor: acum, ca sunt sarbatori, iti pot ceda trecerea... in rest, d-zeu cu mila

Alex spunea...

mie imi place Craciunul. Cu tot ce aduce odata cu el. Da, imi place sa stau la masa cu parintii si sa simt mirosul bradului proaspat impodobit. Imi place sa sting lumina si sa ramana doar luminitele bradului. E minunat.

Imi plac chiar si tiganii cu capra chiar daca ma trezesc la 8 dimineata. Daca n-ar fi ei crezi ca peste 15 ani ar mai sti elevii ce-i aia "mers cu capra" ? Poate doar cei mai pasionati de istorie, restul nu.

Imi place Craciunul.

PS. "rev"-ul, Anul Nou in schimb mi se pare supraestimat. Il vad la fel de neimportant si fals ca si ziua indragostitilor...bleah

Trimiteți un comentariu