RSS

Cine suntem?

"Cine suntem" e o carte scrisa de Dan Puric. E o carte scrisa pentru romani: de aici si de pretutindeni. Nu cred ca un strain ar putea fi sensibilizat de ea, pentru ca virtutile gasite poporului nostru (blamat de multi dintre noi), parca de nicaieri aparute, sunt strict private. Anumite idei, provenite din religie dar si din cultura universala, prezentate intr-un mod prietenesc si pe intelesul tuturor, te fac sa iti revizuiesti atitudinea fata de viata de zi cu zi, care trece pe langa tine fara a o simti.

"Antrenamentul de uitare la care este supus poporul roman, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc si, din aceasta rotire in gol, paradoxal, o data cu trecutul, dispare si viitorul. El, omul de azi, pedaleaza zadarnic intr-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar intr-o dimensiune a timpului - si aceea distorsionata - inseamna moartea lenta, dar sigura, a identitatii."
Dan Puric



Dan puric este un actor roman, cunoscut mai ales datorita spectacolelor sale de pantomima, realizate impreuna cu trupa sa, Passe Partout, cu care a facut inconjurul lumii, fiind mai cunoscut si apreciat mai mult in strainatate, fiind totusi o prezenta mai activa si in massmedia romaneasca in ultima perioada.


Multumesc,
Darie




P.S. Am neglijat subiectul fierbinte "draga Stolo" ca sa scriu despre cartea asta. Rau am facut?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

embevolter spunea...

N-ai facut rau. Eu unul o sa inchei orice conversatie pe tema politicii de la noi (cel putin in viitorul apropiat), subscriind la opinia formulata de Mircea Cartarescu: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/832080/SENATUL-EVZ-Sub-pat-cu-dusmanul/

Dan Puric merita toata atentia. Desi n-am reusit sa merg la vreunul din spectacolele lui, l-am urmarit intotdeauna cu interes la tv. Mi-a ajuns un interviu la emisiunea Garantat 100% (http://www.youtube.com/watch?v=UZQsMwmOrlA&feature=related) ca sa-l consider un intelectual care trebuie luat in seama indiferent ce zice sau face(stiam deja ca e un artist exceptional).
Citatul lui Puric imi aminteste de Corey Harris, un cantaret de blues si reggae, pe care l-am vazut prima oara intr-un film documentar regizat de Scorsese, parca. Corey se intoarce in Africa sa studieze originile bluesului si spune mult mai simplu, dar in esenta acelasi lucru: "If you want to know where you're going, you'll need to know where you've been." Omul asta isi crea o identitate solida.

Anonim spunea...

subiectul stolo devine subiectul boc.

Alex spunea...

un subiect foarte bun

trebuie sa-mi recunosc lipsa de cunostinte in domeniul culturii autohtone contemporane. De domnul Puric parca am auzit ceva dar nu multe. Micul citat prezentat mai sus e cat se poate de adevarat...dar ce pot face. Ajungem iar la un subiect dezbatut anterior cu modul in care jucam cu sau fara voie in hora cotidianului.

Mi-ar placea sa am timp si suflet sa rasfoiesc o astfel de carte. Oarecum ii invidiez pe cei capabili sa scrie si sa publice asa ceva. Cat timp dedicat cugetarii...presupun ca e o placere din partea lor sa dea frau liber gandurilor si sa scrie...trebuie sa fie tare relaxant. Dar n-am de unde sti.

PS. nu pot sa nu remarc 2 bife in dreptul "naspa"...nu inteleg motivul

Anonim spunea...

Cum sa gresesti oare vorbind despre Dan Puric ? Atata timp cat mai putem amana subiecte gen "Draga Stolo" pentru subiecte gen Dan Puric, mai avem ceva uman in noi, mai avem speranta.

Trimiteți un comentariu