RSS

It's gonna be fun!

Blogul Intre prieteni a fost construit datorita timpului liber prea putin. Prieteni aflati in acelasi oras se intalnesc intre ei de 10 ori virtual(in cel mai bun caz) inainte de a se si vedea personal. Situatii interesante, impresii, probleme raman fara a fi discutate datorita lipsei de timp.
Am vrut sa fie un blog colaborativ, care sa cuprinda ideile mai multor prieteni. Dupa cateva refuzuri discrete de a participa (poate din lipsa de timp :P), in spirit liberal, m-am gandit ca cel care are ideea trebuie sa o puna si in practica, iar daca se va dovedi buna se vor alatura si altii.

Nu avem o tematica anume, se poate discuta despre orice. Comentariile sunt binevenite, dar vor fi verificate inainte de a fi publicate, insa nu cenzurate.

Multumiri celor care m-au ajutat in demararea acestui proiect.


Inchei introducerea cu un articol scris de Mihai Dobrovolschi:

"Te trezesti dimineata cu telefonul pentru ca trebuie sa ajungi la serviciu si traficul iti ia oricum o ora din viata. Ajungi la serviciu, iti bei cafeaua, iti permiti niste telefoane personale, mai faci o gluma cu un client sau cu cineva de la vreo agentie ca sa nu vorbiti chiar numai si numai business. La pranz daca esti tare-n functie, iti permiti sa te intalnesti cu niste amici. Dar suna telefonul si te intreaba o colega daca ai trimis oferta si pana unde sa mearga cu discountul. Si prietenii te intreaba “da’ voi cat dati discount la peste zece mii ?” si incepe o discutie despre job. Apoi te intorci si trimiti mailurile. Te certi cu un coleg, cum ma-sa poate sa incurce lucrurile asa ? Te suna prietena si ii dai sms ca nu poti vorbi, ca esti in sedinta. De fapt poti dar, desi o iubesti, chiar nu ai chef de discutii normale, umane, calde - te scot din priza si e atata nevoie de tine lucid in companie. Las c-o vezi diseara. Apoi vezi niste cifre si te ia cu ameteala, nu credeai ca-i chiar asa. Apoi te cheama ala la un mic meeting. Si vorbeeeeste si vorbeeeste si daca vrei sa pleci o sa spuna ca nu-ti pasa de job si tre sa stai. Si e tarziu. Sa spunem ca scapi pana la urma. E sapte ceasul ! Nu mai ai chef sa iesi pe nicaieri. Te arde stomacul de nervi neexplodati si strangi putin din ochi, ai praf in ei de la monitor. Ajungi acasa la opt si ceva. O pupi. Te intreaba ce-ai facut la serviciu. Ii povestesti de idiotul ala. Pur si simplu i-a zis el primul, dar a fost ideea ta. Cazi greu in fotoliu. Mananci numai bunatati pentru ca iti permiti. Te uiti la stiri, filme, aiurea, asa. Faci un dus ca poate faci dragoste. Poate faci dragoste. Dormi. Te trezesti cu telefonul.”

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 comentarii:

Nicu spunea...

Salutare bro!

Ma bucur ca ai facut miscarea asta si sper sa te tii de ea!

La cat mai multe post-uri.

Dani spunea...

Felicitari ca ai pus in practica ideea.
Din pacate ziua prezentata de Dobro se aplica in cazul multora dintre noi, indiferent de domeniul de activitate. Asa se desfasoara viata noastra. Te trezesti dimineata cu telefonul...
Nokia, Colgate, Nescafe, Hochland, Orbit.
Renault, Compaq, Epson, Nokia, Nokia, Nokia.
McDonalds, Coca-Cola, Orbit.
Compaq, Epson, Nokia, Nokia, Nokia. Renault.
Tuborg.
Tuborg.
Tuborg-Tuborg-Tuborg-Tuborg.
Nokia... Nokia.
Durex.

Diana spunea...

Faina ideea! Mi-a placut si "analogia" cu amicii din South Park :-)

Spor la postat!

Anonim spunea...

da mah.. futui.. asa-i.. da stii ce-i mai sarcastic si ipocrit in toate astea..?!?! ce descrii tu aici e un job considerat bun.. si daca asa nu e bine atunci unde naiba sa mergi..!?!? si iti faci un echilibru.. si mergi mai departe.. bogdan..

Anonim spunea...

Draga Darie, draga Dani, trebuie vazuta si cealalta parte a lucrurilor, sunt oameni care traiesc in locatii de gen Sat Cucuruzu (Jud. Giurgiu) si pt care seara nu se incheie cu Tuborg ci cu Noroc la PET de 2.5L ( ca si Mustangul), deci inca nu e rau...

Dani spunea...

Da bogdan, ai dreptate, dar nu-i bine.
Devenim niste masini. Nu cred ca asta-i scopul nostru pe pamant.

embevolter spunea...

Deci inteleg ca ideea e urmatoarea: daca tot n-avem timp sa ne intalnim fiindca suntem prea ocupati, macar sa discutam online in mod organizat.
Mie imi convine. Sunt departe si oricum nu va vad pana la sf anului.
Succese.

Dani spunea...

Mustangul e de 5L mai motane, ca daca era de 2.5 ca ale noastre din Europa nu era criza asta mondiala, si embe: aici la noi in romanica se zice succesuri.
Numai bine!

Anonim spunea...

Baieti, fete, sunteti curiosi cu ce se ocupa oamenii care n-au programul din articol?
de ex, o mamica de 2, pasionata de noua "meserie"?
Traduce articole faine:http://attachmentparenting.ro/cms/front_content.php?idcat=30&idart=76

Jumpy spunea...

In primu rand vreau si eu sa il felicit pe darie pentru initiativa...mare domn...

Apropo de "mustange", parca vad ca si noi daca eram in america aveam tot ceva masina de genu, cu motor cat mai mare, ca doar nu ne luam "matize" sau "volkswagene" cu motor de 1.2 :d.

Cat despre scopu nostru pe pamant si faptu ca devenim niste masini ... ce sa zic... hai sa ne facem artisti cu totii :D... sa nu mai muncim...
ar fi fain!

Inka ceva...sa nu uitati sa va faceti echipele pe eurosport pe saptamana viitoare :P

Spor!

embevolter spunea...

Nu vreau sa stiu cum se vorbeste in "romanica". Ar fi mai util sa discutam despre (in)succesele noastre in tara pe care o iubim - Romania. Nu?

Anonim spunea...

MB, pe cand iti faci si tu un blog ? :)

Dani spunea...

Jumpy, inca visez ca o sa-mi iau candva un Mustang (daca nu unu din '64 macar unu model 2005 - V6 de 4 L cu 210 CP)

Anonim spunea...

Darie, sa nu le lasi...
http://www.zf.ro/zf-24/un-trader-brazilian-se-impusca-in-timpul-sedintei-de-tranzactionare-3513652/

Pacat de fratele meu geaman...

Anonim spunea...

Care e asemanarea intre un V6 de 4L american si unul in linie de 2L european?Au aceeasi putere :))

Anonim spunea...

Pai ce sa mai...suntem o generatie de weekend. Si atunci in cel mai bun caz plecam pe undeva, tragem o bauta sau doua, mergem pe un stadion, la teatru, la un film sau la o narghilea. Sau poate folosim si aragazul la ceva in afara de cafea.
Si asta in cazul ideal in care nu ducem haine la curatat, nu spalam (hainele si vasele de o saptamana), nu calcam, nu stergem praful de 2 cm de pe tv sau nu vrem sa vedem dc mai merge si aspiratorul ala pe care nici de data asta nu l-am reparat.
Dar deh...avem slujbe tari.. care ne permit sa mergem o data pe an in concediu (si nu in Caraibe), sa ne luam un ps3 pe care sa il folosim pe post de bibelou sau o bicicleta Kettler pe post de agatator de haine. Sa nu vorbim de chirii sau rate la banca ca mi se face rau.
Apoi ne intrebam cat o sa mai dureze, ca doar nu ne deranjeaza niste sacrificii pe termen scurt (pt ps3, concediu si 2 bluze de fite). Cand ti se mai mareste salariul, vrei casa => tragi mai mult sa nu iti ia banca casa, apoi poate vrei si copii => cam aici se termina si visurile de mustangi, Saint Tropez, calatorii prin lume.
Naspa, aiurea, cam nasol...te apuci de fumat si cand si cand mai citesti o carte, bei o cafea buna si iti mai iei niste lucruri scumpe si inutile doar sa nu zici ca trece vremea degeaba invartindu-de in cercul asta vicios venit -consum.
Si solutia? Care este solutia? Daca as sti, comment-ul asta ar fi fost mai scurt.

Diana

Trimiteți un comentariu